Lezen – De dolle dierenbende – Een pinguïn in ons bad!

9200000103838776

Ik blijf enthousiast worden van nieuwe, leuke leesboeken voor de meiden. Dit keer een boek uit de serie De dolle dierenbende van uitgeverij Deltas. De titel en de kaft zijn alleen al erg leuk en lekker vrolijk: Een pinguïn in ons bad. Maar dit boek is niet alleen heel leuk, maar ook best wel spannend. Het boek is lekker vlot geschreven en met 145 pagina’s geschikt vanaf een jaar of acht.

Het verhaal

De leuke verhalen in de boeken van de dolle dierenbende beschrijven de avonturen van Pedro de cavia, Gertrude de schildpad, Bongo de aap, Alfred de wasbeer, Mitzi de poes, Koko de papegaai, Nelson de straathond en Tommy, de eigenaar van de dierenwinkel. In dit boek vinden ze een pinguïn in de badkuip en die hoort daar natuurlijk niet thuis. Ze besluiten dat de pinguïn in de jungle thuishoort en willen hem terugbrengen naar zijn ouders. Maar op hun zoektocht komen ze een bende dierensmokkelaars op het spoor. Als dat maar goed komt!

Het boek

aap

Een pinguïn in ons bad is mooi hardcover boek van 145 pagina’s. De letters zijn niet te klein en door het gebruik van vetgedrukte woorden, andere lettertypes en kleuren is het boek niet saai en leest het lekker weg. Ook zijn de hoofdstukken niet te lang. Op bijna elke pagina staat wel een mooie, kleurige illustratie. Als je door het boek bladert, word je er gewoon vrolijk van. Het boek is geschikt voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Anne vindt het ook echt een leuk boek om te lezen.

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044752939

.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

9 gedachten over “Lezen – De dolle dierenbende – Een pinguïn in ons bad!

  1. Wat een leuk boek! Bedankt voor de tip! Ik ga dit boekje zeker onthouden want het lijkt me een leuk cadeau om te geven aan mijn nichtje!

  2. Wat een schattig aapje. Soms kunnen dieren in kinderboeken een beetje eng zijn (vinden mijn neefjes), maar deze is om op te eten!!

  3. Ah wat klinkt dit als een leuk boek! Helemaal tof om op die leeftijd zulke spannende boeken te lezen waar je helemaal in meegesleept wordt 🙂

  4. Dat klinkt heel leuk. Voor ons meisje van (net) 7 jaar wellicht nog te moeilijk. Ik ben wel benieuwd naar een ‘kijkje binnen’ in het boek. Mila leest zelf ook al, maar wij lezen zelf ook nog elke avond voor. H. leest voor uit Geronimo Stilton en ik ben nu bezig met een heel dik boek over ‘De eekhoorn en de mier’ (heb even een black-out over de titel en schrijver).

Geef een reactie