Lezen en leren: Waterwerelden

Educatieve boeken blijven altijd leuk . De ene keer over het menselijk lichaam of het heelal, de andere keer over dieren. Deze keer over Waterwerelden. Een leuk, mooi en leerzaam boek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar over het leven onder water en de dieren die daar leven.

Waterwerelden

De achterkant van het boek maakt al nieuwsgierig. Op de achterkant staat een mooi, groot zeepaardje en een klein zeepaardje. Door de tekst die erbij staat, wil je meteen een kijkje nemen in het boek:

Duik in vijftien waterwerelden en ontdek de bijzondere wezens die daar wonen. Bezoek de ongelofelijke, levensechte aquaria die onze blauwe planeet rijk is: van zeegrasvelden tot uitgestrekte oceanen, van diepzeevulkanen tot tropische koraalriffen, van mangroven tot riviermondingen. Dit prachtige boek viert het waterleven in alle vormen, van de grote blauwe vinvis tot de allerkleinste garnaal.

De wereld onder water is erg indrukwekkend. En in dit mooie, grote boek komt een heleboel van de onderwaterwerelden aan bod. Het boek heeft een harde kaft en is groot (afmetingen : 378 x 280 x 14 mm). Het boek begint met een algemeen hoofdstuk over water begrippen. Denk daarbij aan het zoutgehalte, waterdichtheid, lichtinval, stromingen, druk, de golven, zuurgraad, getijden en de zuurstofconcentratie. Daarna gaat het boek in 15 hoofdstukken verder langs verschillende waterwerelden. Zo komen de wadden aan bod, maar ook open water zoals de oceaan, zee-ijs, koraalrif en nog veel meer.

Het boek staat bomvol met leuke en interessante informatie. En elke pagina staat vol met mooie illustraties van de onderwaterwereld en de dieren die er leven. Het hele boek is in kleur.

Waterwerelden - Blogsbyingrid

Het boek is erg leuk om te lezen. Het boek heeft ruim 70 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat heel veel mooie illustraties. Ook heeft het boek een handig register. Zo kun je alles makkelijk opzoeken.

Vanaf een jaar of acht kunnen kinderen dit boek zelf lezen en met jongere kinderen kun je het prima samen lezen. Want er zullen genoeg jonge kinderen zijn die dit boek met zijn mooie illustraties prachtig vinden. Wat ons betreft een aanrader om (samen) te lezen.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047713227.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie