Lezen: Het dagboek van Uiltje Emma

 

uiltje emma

 

Alleen de titel van dit boek zorgde er voor dat onze Emma het wilde hebben. Want een boek met zo’n mooie, vrolijke kaft en waarbij de hoofdpersoon jouw naam heeft, dat mag niet in je boekenkast ontbreken. Uiltje Emma is een nieuwe serie van uitgeverij Deltas. In de dagboeken van uiltje Emma lees je alles over haar vrolijke avonturen in Boomstad. De boeken van Uiltje Emma zijn vrolijke leesboeken, geschreven in dagboekvorm. Wij lazen Het dagboek van Uiltje Emma – Feest op school.

Het dagboek van Uiltje Emma – Feest op school

Emma Vleugels is een uiltje met veel ideeën. Nu heeft ze een idee voor een superleuk Lentefeest! Ze wil van alles doen: van een modeshow tot een talentenjacht en een bak wedstrijd. En bij wedstrijden horen natuurlijk prijzen. Die moeten ook gemaakt worden. Maar Emma vraagt niet graag om hulp Het feest organiseren is natuurlijk wel veel werk. Zal ze haar vrienden vragen om een vleugeltje te helpen?

Het boek

uiltje

Het verhaal is als dagboek geschreven en is tevens een soort stripverhaal. De tekst is makkelijk te lezen. De letters zijn best groot en de zinnen kort. Het is een verhaal dat kinderen
aanspreekt en met de kleurrijke illustraties op elke pagina opnieuw, zullen kinderen het ;leuk vinden om deze boeken het te lezen. Zeker voor kinderen die bladzijdes vol tekst moeilijk of saai vinden, zijn deze boeken ideaal. Deze boeken maken het lezen gemakkelijker en leuker.

Het boek heeft ongeveer 80 pagina’s. Soms zitten er wat woordgrapjes in, zoals gew-uil-dig.

Het boek is geschikt voor kinderen van 7 tot ongeveer 9 jaar.

 

Meer dagboeken van uiltje Emma

 

Naast Feest op School zijn er nog twee titels in deze nieuwe serie van het dagboek van uiltje Emma. Dat zijn De verdwaalde pony en Een nieuw klasgenootje. Deze boeken van uitgeverij Deltas kosten € 9,95 en zijn verkrijgbaar vanaf 26 september 2019 in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044753998 (Het dagboek van Uiltje Emma – Feest op school).

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

9 gedachten over “Lezen: Het dagboek van Uiltje Emma

  1. Kan mij goed voorstellen dat het haar aantrekt, zo’n vrolijke kaft. Mooi boek om voor de kids in de boekenkast te hebben!

  2. haha het verhaal valt een beetje buiten mijn favo genre.
    Grapje. Snap helemaal waar ze dit boek graag wilde hebben. Het spreekt aan en leest makkelijk weg, ook op die leeftijd.

Geef een reactie