Kinderfeestje: Wat gaan we doen?

bonniezs

Een kinderfeestje geven, het blijft een uitdaging. Want wat gaan we deze keer doen? Wat vinden ze leuk en heeft een ander nog niet gedaan? In deze blog een overzichtje van de kinderfeestjes zoals wij ze de afgelopen jaren vierden en meer ideeën voor een kinderfeestje.

Vanaf de vijfde verjaardag mochten onze meiden een kinderfeestje geven. De ene keer werd het samen met een vriendinnetje gevierd, de andere keer alleen. En het aantal meisjes dat uitgenodigd werd, varieerde. Tot nu toe zijn het nog echte meidenfeestjes geweest, zonder jongens.

Kinderfeestje vijf jaar

Prinsessenfeestje thuis

Toen Anne vijf jaar werd, hielden we haar kinderfeestje thuis. We hielden een feestje met het thema prinses. Ze mocht vijf meisjes uitnodigen. We versierden cupcakes en pakten cadeautjes uit. We knutselden prinsessenspiegels. En we deden een prinsessenspeurtocht buiten met prinsessenopdrachten. Zo moesten de meisjes netjes recht lopen, prinsessenraadsels oplossen en met roze prinsessenballonnen tussen hun ingeklemd een parcours afleggen. Aan het einde van de speurtocht vonden ze de schat met prinsessensieraden en een mooi prinsessentasje voor iedereen. We sloten af met patat.

Knutselen en verkleden

Toen Emma vijf jaar werd, vierde ze het samen met een vriendinnetje. We besloten het niet thuis te doen, maar bij BonnieZstyling (heet nu feest met bonniez). Daar werden cupcakes gegeten en werd een elfenfeestje gevierd. De meiden knutselden een diadeem en een toverstaf, mochten zich verkleden en werden geschminkt. Alle meiden werden leuk op de foto gezet. Er werd afgesloten met pannenkoeken die ze zelf mochten versieren.

Kinderfeestje zes jaar

Creatief thuis

Met zes jaar wilde Anne graag haar feestje samen met een vriendinnetje vieren. We hielden het feestje bij ons thuis. Omdat er 15 meiden kwamen, besloten we het onszelf wel makkelijk te maken door iemand in te huren. Na het uitpakken van de cadeaus en het eten van de zelf versierde cake kon er geknutseld worden. We hadden een dame ingehuurd. De meiden mochten kiezen om een tas te beschilderen of een schort. Na het schilderen werd er nog een weef werkje gemaakt. We sloten af met patat.

Pimp je tas

bonniez

Toen Emma zes jaar werd, vierde ze het alleen. Omdat ze het bij BonnieZ zo leuk had gevonden, besloten we er nog een keer naar toe te gaan.

Nu koos Emma voor een eenhoorn feestje gecombineerd met een pimp je tas feestje. Er kwamen vilt letters voor hun eigen naam op de tas, er mocht een hengsel in een kleur naar keuze aan en ze mochten de tas mooi versieren.

bonniezs

Ook nu werden de meisjes weer geschminkt en werden er weer leuke foto’s van de meiden gemaakt. Omdat Emma dol is op pannenkoeken, werd daar weer mee afgesloten.

Kinderfeestje zeven jaar

Speurtocht en high tea

Toen Anne zeven jaar werd, vierde ze het weer met een vriendinnetje. We gingen naar Shakes & Cakes in Oldenzaal. Daar waren verschillende mogelijkheden. Omdat we graag ook iets actiefs wilden, kozen we voor de fotospeurtocht door de stad en daarnaast de high tea met pancakes. Na het verzamelen thuis, gingen we op weg naar Shakes & Cakes. We begonnen met ranja met wat lekkers en daarna werd gezongen voor de jarigen en werden de cadeaus uitgepakt. Vervolgens gingen we de fotospeurtocht met opdrachten doen. Na ongeveer een uur waren we weer terug. De tafels waren inmiddels leuk gedekt met allemaal lekkere dingen, zowel zoet als hartig. En dat ging er wel in na de speurtocht buiten. De high tea zag er heerlijk uit en de pancakes smaakten goed. Na afloop kregen de jarigen ook nog een gevulde snoeppot mee. Ze waren helemaal in hun nopjes.

Cupcakes versieren en spelen

Toen Emma zeven jaar werd, hadden we het probleem dat Joa niet zo mobiel was na ons heftig weekje. We besloten dat het vooral een relaxt feestje voor ons moest worden, dus niet thuis. We gingen naar Preston Palace. Daar koos Emma voor een feestje cupcakes versieren. Dit feestje was ideaal. Wij hoefden als ouders niks te doen. Er was minimaal 1 begeleider voor de meiden aanwezig. Met elf meiden werd eerst gezongen en werden de cadeaus uitgepakt. De meiden kregen wat lekkers en konden lekker in de binnen speeltuin spelen. Vervolgens was het tijd om de cupcakes te versieren. Ze mochten vijf cupcakes versieren. Daarna mochten ze er 1 opeten en de rest ging in een mooi doosje mee naar huis voor later. De meiden konden geschminkt worden en lekker spelen terwijl de patat werd gebakken. Na het spelen en lekker eten, was het tijd om naar huis te gaan.

Kinderfeestje acht jaar

Glowgolf

Annes kinderfeestje met acht jaar werd ook weer samen gevierd. Dit keer kozen we voor Glowgolf in combinatie met het versieren van een t-shirt of pet. Uiteraard begon de dag met wat lekkers, zingen en cadeaus uitpakken. Daarna werden de witte t-shirts of petten gekleurd met neon kleuren. Zo zouden de t-shirts en petten cool oplichten tijdens de glowgolf. Zelf namen we glow in the dark make-up mee zodat ze echt zouden glowen tijdens het potje golf. Toen iedereen klaar was, werd er in meerdere teams een potje glow golf gespeeld. Super leuk om in het donker met black light te doen. En iedereen lichtte cool op. Na afloop werd er patat gegeten.

Andere leuke kinderfeestje ideeën die voorbijkwamen

Inmiddels zijn de meiden al naar aardig wat kinderfeestjes geweest. Wat er allemaal al gedaan werd:

 • indoor speeltuin
 • heel veel knutselen
 • modefeestje inclusief modeshow bij een winkel in de buurt
 • zeemeermin zwemmen
 • zelf pizza’s bakken en lekker opeten bij een restaurant in de buurt
 • survival en tubing

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog wat inspiratie hebt opgedaan. En heb jij nog leuke ideeën? Dan hoor ik ze graag!

Lees ook: Wat geef je een kind voor zijn verjaardag?

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920

facebook-icon-preview-1-400x400

11 gedachten over “Kinderfeestje: Wat gaan we doen?

 1. Wat een leuke feestjes allemaal, en leuke tips, hier ook best afwisselend geweest, van naar de bios, speelhallen, slow golf en boulderen. Er zitten er nu weer twee aan te komen. Ben benieuwd waar we weer uitkomen 🙂

 2. Wij deden altijd themafeestjes, hebben een landenfeest gehad, circusfeest, super mario, skylanders, misdaad en weet ik het was nog. Ik vond het altijd zo leuk om samen met de kids te organiseren.

 3. De feestjes die ze gehad heeft klinken super leuk en zien er ook super leuk uit! Mijn zusje is nu 9 en op een van haar kinderfeestjes gingen ze paardrijden en dit jaar zijn ze naar Monkeytown geweest.

  Ik ben ooit wezen schaatsen op iemands kinderfeestje en zwemmen en iemand had ooit een Idols feestje gehouden.😂

 4. Wat een leuke feestjes zijn dit allemaal. Hier zijn de feestjes die de kinderen hebben gegeven erg divers van thuis tot weg, van veel kinderen tot een select groepje. Ik vind het zelf altijd erg leuk om te organiseren

 5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Halloween bloghop 2019Blogsbyingrid

Geef een reactie