Wat geef je een kind voor zijn verjaardag?

gifts-570821_1920

 

Wat geef je een kind voor zijn verjaardag? Nou, dat is een hele goede vraag. Want ik weet het soms ook niet meer. De kinderen hebben al zo veel. En af en toe kopen ze zelf iets van hun zakgeld. Maar wat kun je dan nog voor je verjaardag vragen?

Wat geef je een kind voor zijn verjaardag?

Ik blijf het lastig vinden dat verlanglijstje van de meiden en dan een cadeau kopen voor ze. Ik wil eigenlijk niet iets geven om maar iets te geven. Ik geef liever iets waar ze echt iets aan hebben. En niet alleen zelf, maar ook voor familie en vrienden en met het kinderfeestje vind ik het leuk dat ze iets krijgen waar ze echt iets mee doen of aan hebben. Maar dan een verlanglijstje maken, blijft een uitdaging.

Nou krijgen we natuurlijk ook al best het een en ander via deze blog. En dat is hartstikke leuk, maar daardoor wordt de voorraad speelgoed en boeken steeds groter. Daarom moet er soms ook gewoon opgeruimd worden en moeten er keuzes gemaakt worden. Waar spelen we niet (meer) mee? En dan geven we speelgoed weg.

Natuurlijk hebben de kinderen veel wensen. Maar sommige speelgoedwensen komen bij ons niet in vervulling. Speelgoed waarvan ik bang ben dat ze er na een keer spelen niet meer naar omkijken bijvoorbeeld. Zoals de zoveelste soort slijm. Daar hebben ze genoeg van. In deze blog ga ik je tips geven voor cadeaus die praktisch zijn en waar ze echt iets aan hebben, maar ook kleine cadeautjes voor een kinderfeestje. En het allerbelangrijkste: de kinderen vinden dit ook leuk!

Cadeaus waar ze echt iets aan hebben

Wat zijn nou leuke maar ook praktische cadeaus?

 1. Wat ik zelf leuk vind om te geven is een abonnement op een tijdschrift. Koop een giraffe-2222908_1920los exemplaar in de winkel. Pak deze leuk in of rol hem op met een lintje er om. Doe er een briefje in dat dit tijdschrift voortaan elke week/maand in de brievenbus komt. Dan kan de jarige dit leuk uitpakken en heeft hij iets om naar uit te kijken.
 2. Je kunt natuurlijk ook een abonnement of een strippenkaart geven op een binnenspeeltuin, het zwembad, een pretpark of de dierentuin.
 3. Sporten de kinderen dan kun je bijvoorbeeld douchegel of shampoo geven voor na het sporten. Of een mooie handdoek, bidon of sporttas met naam.
 4. Is iemand vlak voor het nieuwe schooljaar jarig dan zijn nieuwe schoolspullen (etui, pennen, potloden, gummen maar ook broodtrommels en bekers) een leuk cadeau.
 5. Een puzzel of gezelschapsspel is altijd leuk om te geven en kun je vaker spelen.
 6. Is het tijd voor nieuwe spullen voor de slaapkamer? Denk dan eens aan een nieuwe lamp, dekbedovertrek, iets voor aan de muur of andere accessoires.
 7. Kleding. Nog leuker is om met de jarige samen een nieuwe outfit te gaan shoppen.
 8. Sieraden. Denk aan een mooi ringetje of oorbellen.

 

Kleine cadeautjes voor een kinderfeestje

Een aantal speelgoedwinkels hier in de buurt is helaas verdwenen. Waar eerder een tegoedbon van de speelgoed winkel een veelgevraagd cadeau was voor een kinderfeestje is dat nu geen optie meer. Meestal werden de bonnen opgespaard om een groot cadeau te kunnen kopen zoals LEGO, computerspellen of buitenspeelgoed. Een cadeaubon van de Action is een alternatief, al blijft dat toch wat anders dan een bon van de speelgoedwinkel. Wat zijn dan leuke cadeaus voor kleine prijsjes?

53557111_347323139217710_6597572922074726400_o

 1. Een leesboek, tijdschrift of puzzelboekje
 2. Een bioscoopbon samen met een zakje popcorn
 3. Een bon van de lokale ijssalon
 4. Een kant en klaar pakketje om cupcakes of koekjes te bakken
 5. Nagellak of lipgloss in een leuk make up tasje
 6. Geld. Kijk eens op pinterest en vind originele inpak ideeën voor geld

Sparen en keuzes maken

Ook al hebben de kinderen al veel, toch proberen we ze te leren dat je niet zo maar alles kan kopen. Je kunt je geld maar een keer uitgeven. Daarom krijgen ze ook zakgeld en kunnen ze daar zelf wat voor kopen. Zo leren ze sparen en om gaan met geld. En zo kunnen ze ook beter nadenken over een verjaardagscadeau.

Wat geef jij met verjaardagen? Praktische cadeaus of iets anders? Heb je nog leuke tips? En hebben jouw kinderen voor je gevoel ook alles al?

Lees ook: Kinderverjaardag? Feestdagen? De vier cadeautjes regel!

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

12 gedachten over “Wat geef je een kind voor zijn verjaardag?

 1. Wat een goede en leuke ideeën. Een paar jaar geleden hadden ze net een nieuwe kamer dus kon ik daar mooi cadeau’s voor geven. Dit jaar krijgt de jongste een horloge en op feestjes geven ze geld, dat vragen vriendjes ( en zij zelf ook)

 2. Onze dochter krijgt nu een oprolbare evenwichtsbalk…
  Ze is gek op de balk en zou meer willen oefenen!

 3. Ik ben zelf altijd blij met praktische cadeaus of iets om te knutselen voor de kinderen, want ze hebben al zoveel. En aangezien bijna alle ouders die ik ken dat roepen, geef ik dit ook meestal aan andere kinderen.

 4. Met kleding shoppen zou ik mijn jongens echt geen plezier doen! Zij willen graag iets tastbaars alhoewel de oudste nu voor geld gaat, want dan kan hij iets kopen wat hij zelf graag wil hebben

 5. Leuke tips. Wij proberen altijd met de familie samen een groter cadeau te geven, zoals een bed, bureau of fiets. En daarnaast staat kleding bij ons ook altijd wel op het verlanglijstje.

 6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Zakgeld geven aan je kind. Wanneer, hoeveel en waarvoor?Blogsbyingrid

 7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kinderfeestje: Wat gaan we doen?Blogsbyingrid

 8. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Wat kost een kind tot zijn 18e?Blogsbyingrid

Geef een reactie