Dagje uit – Madurodam

TulpenMadurodamEen dagje Madurodam. Daar was ik al jaren niet geweest. De laatste keer denk ik toen ik met vriendinnen op Tienertoer was. Ik was heel benieuwd of er veel veranderd was. En hoe de meiden het zouden vinden. Is er genoeg te doen en te zien voor kinderen? Op een lekkere nazomer zaterdag in september gingen wij naar Madurodam. En ik kan je al vast verklappen dat het een geslaagde dag was! Lees mee in de blog wat er allemaal te doen is.

Foto momentjes Madurodam

Wat ik me herinner van Madurodam, is dat er veel te zien was. Uiteraard herinnerende ik me ook de foto momentjes bij de beroemde gele klompen. Maar inmiddels is Madurodam veel meer. Wat me vooral opviel, is dat er veel meer te doen is. Zeker voor kinderen. Het is veel interactiever geworden.

Doe dingen in Madurodam

We hadden super veel geluk met het weer. Ondanks dat het al halverwege september was, was het een heerlijke, warme en zonnige dag. En met de leuke waterspelletjes die Madurodam tegenwoordig heeft, was dat ideaal. De doe dingen in Madurodam zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Zo konden de meiden containers laden in de haven. En dat is nog best lastig! Want je moet ook nog samenwerken!

Ook leuk is de Oosterscheldekering. Eerder dit jaar waren we een midweek in Port Zélande en bezochten we Deltapark Neeltje Jans. Dit herkenden de meiden dus wel en nu konden ze er zelf mee aan de slag.

Een absolute hit vonden de meiden de dijk van Hansje Brinker. Hansje Brinker is de held die voorkwam dat Nederland overstroomde door zijn wijsvinger in de dijk te stoppen. In dit stuk nagebouwde dijk zit een aantal gaten. Wanneer er water door een gat komt, moeten de kinderen met hun vingers het gat dichthouden. Maar dan komt water uit een ander gat! Dus ook hier: samenwerken. De meiden vonden het fantastisch. Uiteraard werden ze lekker nat, maar dat vonden ze niet erg. Ze genoten van de spanning: waar komt nu water uit?

Ook erg leuk waren de kazen. Hier kun je wegen hoe zwaar je bent. En dan niet in kilo’s of grammen maar in kazen! Je kunt verschillende hoeveelheden kaas proberen op te trekken. En je kunt op de weegschaal gaan staan en jezelf wegen.

Nog zo’n behendigheidsspel is de brandblusboot: het blussen van de brand op een boot in de haven. Ook hier moet je weer samenwerken. Er moet gepompt worden en de brandspuit moet bediend worden!

20190921_114216175829923834537712.jpg20190921_1515446927945106389205527.jpg

Bezienswaardigheden en activatiezuilen

Naast deze vele doe dingen, is er natuurlijk ook genoeg te zien. Naast Nederland in het klein zijn er ook nog vijf attracties, waarvan een over ons Oranje. Ook zijn er activatiezuilen. Bij binnenkomst krijg je een pasje dat je kunt scannen bij de zuilen. En dan kun je in je eigen taal een informatiefilmpje zien. Ook dat vonden de meiden erg leuk en was ook leerzaam.

En naast al die dingen die je kunt zien en doen, is er ook plek voor wat lekkers. Wij begonnen de dag met een kop koffie en een koek en hebben ook in Madurodam geluncht. Kijk wel uit voor de meeuwen. Want die zijn brutaal en lusten ook wel een broodje.

Wij hebben een heerlijke dag in Madurodam gehad. We hebben veel gezien en leuke dingen gedaan. De waterspelletjes en dan vooral de dijk waren favoriet bij de meiden. Wat dat betreft hadden we natuurlijk veel geluk met het zonnige weer.

Voor meer info, openingstijden en prijzen: www.madurodam.nl

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

11 gedachten over “Dagje uit – Madurodam

  1. haha dit is echt geweldig. Ik ben vorige week geweest en mijn laatste blog gaat ook over Madurodam 🙂 🙂
    Wanneer zijn jullie er geweest?
    Wat fijn dat de kids het naar hun zin hebben gehad. Er zijn voldoende leuke doe-dingen daar. Zelfs wij hebben ze mee gedaan haha.

  2. Superleuk om te zien dat Madurodam zich zo blijft ontwikkelen. Voor mij ook alweer even geleden, goede reden om hier weer eens heen te gaan.

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kijk je mee? Nationale Kinderherdenking op 4 meiBlogsbyingrid

Geef een reactie