Een midweek Center Parcs Port Zélande

Ontwerp zonder titel

Afgelopen mei vakantie gingen wij een midweekje naar Centerparcs Port Zélande. Ondanks dat het weer niet perfect was (het was niet zo heel warm), was het wel grotendeels droog. We besloten niet alleen op het park te blijven, maar ook dingen in de omgeving te ondernemen. In deze blog lees je wat we allemaal gedaan hebben en bezocht hebben.

Centerparcs Port Zélande

unnamed (1)

Centerparcs Port Zélande ligt niet in Zeeland. Het ligt in Ouddorp, een dorpje en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in provincie Zuid-Holland. Het park ligt aan het Grevelingenmeer en het park en de cottages zijn vernieuwd. Wij hadden een VIP huisje aan het meer. Het was een mooi en best ruim huisje. Op het park is van alles te doen, maar wij wilden juist niet alleen maar op het park blijven, maar ook leuke dingen in de omgeving doen.

Maandag

unnamed (3)

Maandagochtend hebben we op ons gemak ingepakt. Het is ongeveer 2,5 uur rijden vanuit ons naar Port Zélande. We komen rond de middag aan en het zonnetje schijnt heerlijk. Omdat we pas om 15 uur in ons huisje kunnen, besluiten we eerst even lekker te lunchen in het zonnetje op het terras. De kinderen kunnen ondertussen lekker in de speeltuin spelen. Verder hebben we de eerste dag niet zo veel gedaan. We hebben het park een beetje verkend, lekker gegeten (All you can eat buffet) bij Evergreenz op het park en plannen gemaakt voor de volgende dag.

Dinsdag

’s Ochtends besloten wij naar de zeehondenopvang A Seal Stellendam te gaan. Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn vooral jonge zeehonden en zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat zijn om weer in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. Maar A Seal is meer dan alleen een zeehondenopvang. Bij A Seal kom je alles te weten over het leefgebied van de zeehonden. Ons viel dit echt tegen. We betaalden 32 euro voor ons vieren en zijn nog geen uur binnen geweest. Het is leuk om de opgevangen zeehonden te zien, zowel binnen als buiten. Verder is er een soort expositie ruimte waar je van alles kunt leren, een spelletje kunt doen, een filmpje kijken of luisteren naar informatie en je kunt een speurtocht volgen. Dit was voor de meiden te moeilijk om alleen en zonder hulp van ons te doen. Al met al geen aanrader dus.

IMG_20190501_201805_469.jpg

Op de terugweg zijn we nog even Ouddorp in geweest. Daar was markt en hebben we even lekker over de markt gelopen en een beetje geshopt. Ook zijn we even gestopt in Goedereede. Daar staat een oude vuurtoren. Heel indrukwekkend. Helaas was de toren gesloten en konden we hem alleen van buiten bekijken. Even verderop staat Molen de Windvang. Deze molen draaide en was open voor publiek. Aangezien de meiden nog nooit in een molen geweest zijn, hebben we de molen uiteraard bezichtigd. Heel leuk om te zien en de molenaar nam ook de tijd om de meiden alles te laten zien en over te vertellen.

Op dinsdag rijdt er elk uur een boemeltreintje vanaf het park over de Brouwersdam naar het Noordzeestrand en via het Grevelingenmeer weer terug. De rit duurt ruim een half uur. Dat leek ons wel leuk. Even lekker relaxt zitten en de omgeving zien. Onderweg wordt nog even gestopt om zeehonden in de zee te spotten. En wij hadden geluk, want wij zagen zeehonden lekker in de vrije natuur zwemmen. Zo dichtbij! Super. We betaalden 20 euro voor ons vieren voor deze rit.

Woensdag

Woensdag besloten we naar Deltapark Neeltje Jans te gaan. We boekten de tickets online en betaalden 67 euro voor ons vieren. Bij Neeltje Jans is zowel binnen als buiten van alles te doen. Binnen is vooral veel informatie, verschillende films en de delta experience. Hierbij beleef je hoe de watersnoodramp 1953 was. Buiten is nog veel meer. Zo kun je rondvaart maken (dit kost 4 euro per persoon extra) of kun je een rondleiding door het binnenste van de stormvloedkering maken (dit kost 3,50 euro per persoon extra). Wij vonden het jammer dat dit niet bij de entreeprijs was inbegrepen. We hebben de rondleiding gedaan en dit was super interessant. Wel met name voor ons, de meiden

unnamed

zijn eigenlijk nog te jong. Wel leuk was het om ook even buiten te staan en de stormvloedkering en het water dat er door heen stroomt van dichtbij te kunnen bekijken.

Daarna hebben we de zeehondenshow en de zeeleeuwenshow gezien en zijn we in het aquarium waar ook haaien zitten, geweest. Tenslotte hebben we de walvisexpo gezien en hebben de kinderen heerlijk buiten gespeeld bij de waterspeelplaats en de waterglijbaan. Voor de waterspeeltuin Aquasplash was het helaas te koud. We hebben ons hier de hele dag prima vermaakt en ondanks de prijs en het feit dat niet alles inbegrepen is, vind ik het toch een aanrader. Met mooi weer is het helemaal een aanrader.

Donderdag

Donderdag was het weer wat minder. We besloten om ’s ochtends te gaan zwemmen. De meiden vonden Aqua Mundo geweldig. Lekker zwemmen, van de glijbaan, spelen in het water playhouse en door de wildwaterbaan. Daarna hebben we nog even lekker geluncht en ’s middags reden we naar vrienden in Hulst. Ongelooflijk hoe snel je nu via de Zeelandbrug en de westerscheldetunnel naar het zuiden van Zeeland kunt.

Vrijdag

20190503_1038123031644473524911454.jpg

Op vrijdag vertrokken we weer naar huis. Eerst hebben we alles ingepakt en het huisje opgeruimd en daarna zijn we nog even een uurtje gaan disco bowlen. Super leuk voor de meiden. Daarna gingen we naar huis. Onderweg hebben we nog even lekker geluncht en na de middag waren we weer lekker thuis

We hebben een heerlijke week gehad. Centerparcs Port Zélande is een leuk park en we hadden een mooi huisje. Wie weet komen we er nog een keer. Ook in de omgeving is genoeg te doen.

Lees ook over ons verblijf in:

Center Parcs Villages Nature® Paris

Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

15 gedachten over “Een midweek Center Parcs Port Zélande

  1. Wat mooi gedetailleerd verteld! We zijn binnenkort van plan om naar Centre Parcs Village Natures te gaan, dichtbij Disneyland. Dit Park lijkt me ook erg mooi als het wat beter weer is.

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een heftig weekjeBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Denksport en SqulaBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Dagje uit – MadurodamBlogsbyingrid

  5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Tip: Vakantiepark in NederlandBlogsbyingrid

  6. Pingback: Welke Center Parcs is het leukste met kinderen?

Geef een reactie