Leuk om te doen met kinderen: Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

Blogsbyingrid Centerparcs Nordseeküste

In de meivakantie gingen wij een weekje weg. Dit keer kozen we een Center Parcs in Duitsland en wel aan de Duitse Waddenzee. Lekker aan de kust, maar ook met binnenzwembad. En daarnaast nog van alles te doen in de omgeving. Lees en kijk mee wat wij deze week allemaal gedaan hebben.

Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

We kozen voor een weekje Duitsland. Toch in het buitenland, maar lekker in de buurt, want we hoefden maar 2,5 uur te rijden. En er was zee en strand, maar ook een heerlijk binnen zwembad. Dus weer of geen weer, hier zouden we ons wel vermaken.

De eerste dag verkenden we het park. We hadden een mooi huisje niet te ver van het centrale gebeuren van het park waar onder andere de market dome van Center Parcs was en het zwembad. De shop (supermarkt) van Center Parcs stelt helaas niks voor. Het is een heel klein winkeltje met een paar schappen naast de receptie. Gelukkig is er op ongeveer 5 minuten rijden een prima supermarkt om je inkopen te doen. Het 6 persoons huisje die we hebben gekozen, was prima. Met twee slaapkamers boven (voor de meiden) en een slaapkamer beneden was het een ruime bungalow. We hadden een mooie keuken met vaatwasser, een leuke zithoek met TV met zelfs Nederlandse zenders en beneden een nette douche en apart toilet.

Center Parcs Nordseeküste ligt op het schiereiland Butjadingen in de deelstaat Nedersaksen op nog geen 2,5 uur rijden vanaf Twente. Het landschap in dit deel van Duitsland is vlak en bestaat vooral uit weilanden met koeien of schapen en kleine dorpjes. Het schiereiland wordt rondom door hoge, groene dijken beschermd tegen de zee.

Naar Butjadingen ga je voor rust en ruimte, maar bijvoorbeeld ook om te fietsen, te zwemmen en natuurlijk om te wadlopen. Daarnaast zijn leuke steden als Bremen, Bremerhaven en Wilhelmshaven niet ver weg. Samen met de korte afstand tot Nederland maakt dit van Butjadingen een geweldige bestemming voor een (korte) vakantie dichtbij huis met kinderen.

Wilhelmshaven

Een bezoekje aan de havenstad Wilhelmshaven is een leuk uitstapje als je aan de Duitse Waddenkust met kinderen bent. Wij bezochten het Aquarium, waar ze allerlei vissen, maar ook zeehonden en pinguïns hebben. Een super leuk uitstapje.

Ook zagen we hier het Duitse Marine museum. Dit museum hebben we niet bezocht omdat het bijna sluitingstijd was, maar hier hebben we goede verhalen over gehoord. De expositie binnen is niet heel groot, maar wel de moeite waard. Er zijn onder andere prachtige modellen van schepen te zien. En het museum heeft ook buitendeel waar je schepen van binnen en van buiten kan zien. Hier staat ook een grote onderzeeër en liggen diverse marine schepen aangemeerd. Vanaf het Marine museum kun je ook een rondvaart door de haven maken.

Iets verderop tegenover het Marine museum vind je het UNESCO-Weltnaturerbe Wattenmeer Besucherzentrum Wilhelmshaven. Het bezoekerscentrum Waddenzee, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het grootste onderwijs- en informatiecentrum voor het Nationaal Park Nedersaksen Waddenzee. Het nationale park maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee , dat zich uitstrekt van Esbjerg in Denemarken tot Den Helder in Nederland*. Helaas was het bezoekerscentrum wegens renovatie gesloten. Maar op zaterdag 7 mei 2022 werd het bezoekerscentrum Waddenzee aan het zuidstrand van Wilhelmshaven na uitgebreide renovatiewerkzaamheden heropend. Zo jammer dat we dit niet hebben kunnen bezoeken, want dit leek ons erg leuk. Op meer dan 2.000 vierkante meter wordt het leefgebied van de Waddenzee gepresenteerd met interactieve media, grootformaat foto’s, films en audiostations. Een echte belevings- en ontdekkingstocht.

Een bezoek aan Bremen

We besloten ook een dagje naar Bremen te gaan. Op ongeveer een uur rijden van Butjadingen vind je de Sprookjesstad Bremen. Een leuke stad die je niet wilt missen. Denk aan bijvoorbeeld kindvriendelijke musea zoals het Universum. Maar ook de binnenstad met onder andere de Bremer Muzikanten is absoluut de moeite waard om te bezoeken met kinderen. En daar brachten wij de dag door. Alles over ons bezoekje aan Bremen lees je in de blog: Een dagje Bremen

Fedderwardersiel

Op internet lazen we over de mooie, kleine haven van Fedderwardersiel. Vanaf hier varen traditionele kotters uit om garnalen en krab te vangen. En als je van vis houdt, dan zit je hier zeker goed. Want je koopt de vis vers van de schepen of bij een van de kramen aan het begin van het dorpje. Helaas was er weinig activiteit toen wij er waren. We hebben er wel even lekker rondgewandeld en genoten van de natuur. En we bezochten het kleine Nationaal Park Museum. Dit is een klein museum met een klein aquarium en allerlei informatie over de Waddenzee, over eb en vloed, over de visvangst en de dieren die in de Waddenzee leven.

Natuurontdekkingspad Langwarder Groden

Niet ver van Fedderwardersiel ligt Natuurontdekkingspad Langwarder Groden. Dit is echt een prachtig natuurgebied en een aanrader om te bezoeken. Wij liepen over de houten vlonders door de prachtige natuur. Het was eb, dus we zagen de zeebodem en de sporen van dieren die hier liepen. Ook zagen en hoorden we heel veel vogels. Maar het hoogtepunt was toch wel dat we een zeehond zagen die lekker lag te zonnen. We hebben hier genoten van de natuur. Het leek ons leuk om nog een keer terug te keren met vloed, maar daar is het helaas niet van gekomen.

Jaderpark

Op ongeveer een half uur rijden van Butjadingen vind je het Jaderpark, een dierentuin en attractiepark in één. We hebben hier een dag doorgebracht en hebben genoten. Enerzijds van de leuke dieren en anderzijds van de leuke en soms spannende attracties. Waar we vooraf een beetje bang waren dat het misschien zou tegenvallen qua grootte en of het voor meiden van bijna 10 en 11 jaar niet te kinderachtig was, kan ik je zeggen dat het echt leuk was. Er is genoeg leuks te doen voor kleinere/jongere kinderen maar ook voor onze meiden. We hebben een heerlijke dag gehad in het Jaderpark. Alles over ons bezoekje aan het Jaderpark lees je in de blog: Jaderpark – Dierentuin en Attractiepark in Noord Duitsland

Zon, zee en zwembad

Omdat het in de meivakantie nog niet echt warm was, besloten we niet te gaan wadlopen. Wel hebben we zelf over het strand gelopen en zagen we krabbetjes, wormen en een heleboel kwallen. Vanuit Center Parcs Nordseeküste Vanaf het park loop je zo de kleine badplaats Tossens in waar een paar winkels en meerdere restaurants te vinden zijn. Aan het eind van de Nordsee Allee, die dwars door het bungalowpark loopt, vind je het Friesenstrand met een geweldige strand speeltuin. En je kunt er lekker op het terras zitten. En als het niet zo’n mooi weer is, kun je in Center Parcs Nordseeküste genieten in Aquamundo, het binnenzwembad. Een leuk zwembad verdeeld over verschillende verdiepingen met een golfslagbad, een buitenbad, meerdere glijbanen en een apart baby/peuterbadje. Hier hebben wij ons uitstekend vermaakt.

Wij gaan wel vaker naar bungalowparken, zoals Center Parcs en vinden ook hier de bungalows en het grote zwembad erg fijn. Center Parcs Nordseeküste is een park voor mooi weer en eentje waar je er op uit gaat. Maar in de buurt is genoeg te doen met kinderen.

Lees ook over andere bungalowparken:

Een weekendje Lommerbergen

Disney’s Davy Crockett Ranch

Een midweek Port Zélande

*Bron: https://www.wattenmeer-besucherzentrum.de/

3 gedachten over “Leuk om te doen met kinderen: Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een dagje BremenBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Jaderpark – Dierentuin en Attractiepark in Noord DuitslandBlogsbyingrid

  3. Pingback: CenterParcs Villages Nature® ParisBlogsbyingrid

Geef een reactie