Jaderpark – Dierentuin en Attractiepark in Noord Duitsland

Tijdens ons weekje in Centerparcs Nordseeküste in de meivakantie bezochten wij ook het Jaderpark. Op ongeveer een half uur rijden van Butjadingen vind je het Jaderpark, een dierentuin en attractiepark in één. We lazen verschillende recensies en waren heel benieuwd hoe groot het park zou zijn en of het ook nog leuk zou zijn voor kinderen met de leeftijd van onze meiden (bijna 10 en 11 jaar).

Jaderpark vernieuwt

Jaderpark is een dierentuin en attractiepark. Als je binnenkomt, lijkt het wat verouderd, maar ze hebben al veel aangepakt en vernieuwd en zijn daar ook nog steeds mee bezig. Zo is het Zuid-Amerikaans huis en terrein in aanbouw. Nieuw is het gebied dat Grizzly Adventure heet en waar vorig jaar de waterattractie Okavango River bij is gekomen.

Dierentuin Jaderpark

In het Jaderpark vind je veel verschillende dieren. Als eerste zagen we de pinguïns en veel verschillende soorten vogels en papegaaien. Ook zagen we flamingo’s, verschillende aapjes, stokstaartjes, lama’s (die je mag voeren), giraffen en zebra’s. Helaas hebben we de leeuwen niet gezien. Wel deden we het rondritje met het treintje zodat we langs het Afrikalandschap kwamen dat gecreëerd is voor diverse steppendieren.

Ooievaars in Jaderpark

Ooievaars zie je super veel in het Jaderpark, gewoon in het wild. In de bomen in het Jaderpark zie je super veel ooievaarsnesten en de vogels vliegen steeds over. Erg mooi om te zien. Kijk dus vooral ook even in de vele bomen en gewoon omhoog in de lucht. Want deze mooie ooievaars wil je niet missen. Je hoort ze soms ook, want ooievaars klepperen met snavel op nest.

Attracties Jaderpark

Er zijn veel verschillende attracties in het Jaderpark voor verschillende leeftijden. Zo zijn er attracties voor de kleintjes, maar zeker ook voor de iets oudere kinderen zijn er leuke attracties. Onze meiden vonden het achtbaantje erg leuk. Ook de glijbanen waar je met een mat vanaf moest en de glijbanen waar je met een bootje vanaf moest waren favoriet. Daarnaast waren er ook nog leuke klim- en klauter parcoursen en leuke schommels. Ook voor de kleinere kinderen zijn er leuke klimtoestellen en speeltuinen.

De topfavoriet van de attracties was voor onze meiden de waterattractie Okavango River. Een wildwaterbaan of boomstammetjes baan zoals we die van andere pretparken kennen. Maar let wel op: in deze attractie word je echt kletsnat. Gelukkig brak het zonnetje door en droogden we vrij snel op. Toch vonden de meiden het zo leuk dat ze op het einde van de dag nog twee keer in deze wildwaterbaan gingen.

We hebben een heerlijke dag gehad in het Jaderpark. In deze meivakantie was het helemaal niet druk in het park en we hoefden nergens te wachten. We konden zo de attracties in. We aten een lekkere pannenkoek tussen de middag en genoten van de dieren en de attracties. De entreeprijs was € 22,50 per persoon vanaf 13 jaar en kinderen tot en met 12 jaar € 20,50. En fijn om te weten: parkeren is gratis. Wat ons betreft een aanrader voor een dagje uit.

Lees ook:

Een dagje Bremen

Leuk om te doen met kinderen: Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

Geef een reactie