Een dagje Bremen

Blogsbyingrid Bremen

Tijdens ons weekje in Centerparcs Nordseeküste in de meivakantie bezochten wij ook de stad Bremen. Op ongeveer een uur rijden van Butjadingen vind je de Sprookjesstad Bremen. Een leuke stad die je niet wilt missen. Denk aan bijvoorbeeld kindvriendelijke musea zoals het Universum. Maar ook de binnenstad is absoluut de moeite waard om te bezoeken met kinderen. En daar brachten wij de dag door.

Het centrum van Bremen

We parkeerden onze auto middenin de stad onder Radisson Blu Hotel, Bremen. Vanuit de parkeergarage kom je uit in het hotel en via het hotel loop je zo het centrum in. Ideaal.

Vanuit het hotel liepen we zo de binnenstad in. Op het marktplein vind je het stadhuis (Rathaus) en de dom (kathedraal). Voor het Rathaus vind je het beeld van Ridder Roland. Dit beeld is maar liefst tien meter hoog. Ridder Roland symboliseert de vrijheid en draagt trots het wapenschild met de keizerlijke adelaar en het zwaard der gerechtigheid.

De Bremer Stadsmuzikanten

Vlakbij Ridder Roland vind je het beeld van de Bremer Stadsmuzikanten. De Bremer stadsmuzikanten (ook wel de Bremer Straatmuzikanten) is een sprookje van de gebroeders Grimm. Men zet dat het geluk brengt de beide voorpoten van de ezel tegelijkertijd vast te houden. Je mag nooit slechts één been vasthouden, want dan zou de ene ezel de andere ezel de hand schudden. De stadsmuzikanten vind je echt overal in de stad terug. Zo zijn er meerdere beelden, is er het Bremer Loch en zie je vele souvenirs van de Bremer Stadsmuzikanten. Het Bremer Loch is een soort putdeksel in het marktplein. Wanneer je er een muntje in gooit, hoor je het geluid van een van de Bremer Stadsmuzikanten.

Böttcherstrasse en het klokkenspel

Vanuit het marktplein loop je de mooie Böttcherstrasse in. Hier zie je mooie gebouwen en kun je luisteren naar het carillon. Dit klokkenspel speelt minimaal drie keer per dag. Het Glockenspiel speelt verschuilende (volks)liederen en wanneer het speelt, draait een van de bakstenen torens en worden er tien verschillende panelen getoond, met onder andere Columbus, Lindbergh en Zeppelin. Super leuk om naar te luisteren en naar te kijken. Wij hadden het geluk dat het klokkenspel net speelde toen we hier langs liepen.

In de Böttcherstrasse vind je ook de Bremer Bonbon Manufaktur. In dit leuke snoepwinkeltje met allerlei soorten zuurtjes kun je kijken hoe ze hier snoep maken. Wij kochten er verschillende leuke potjes met zuurtjes en de meiden kochten allebei een lekkere lolly.

Blogsbyingrid Bremen

Ritje met de Stadsmuzikanten-Express

Om even lekker op adem te komen en de stad op een andere manier te bekijken, maakten we een stadsrondrit met de Stadsmuzikanten-Express. Met dit leuke treintje maak je een rondrit door de stad, langs het water en langs bezienswaardigheden en zie je de stad met andere ogen en van een andere kant.

Blogsbyingrid Bremen

De wijk Schnoor in Bremen

In de wijk Schnoor wandelen we door smalle straatjes van deze middeleeuwse wijk. Super leuk is het kerst winkeltje dat zich hier bevindt en dat het hele jaar open is. Echt leuk om even binnen te kijken. Onze meiden mochten er allebei twee leuke hangers voor in de kerstboom uitzoeken.

Stadsparken in Bremen

In Bremen vind je ook meerdere stadsparken. Tijdens de rondrit met de Stadsmuzikanten-Express zagen we een mooi tulpen veld met een molen. Waren we nou in Nederland of in Duitsland? Natuurlijk zijn we even lekker door het park gelopen en hebben we foto’s gemaakt bij de tulpen en de molen.

De Dom van Bremen

Naast het stadhuis (het Rathaus) is de Dom van Bremen. Deze kathedraal is gewijd aan de apostel Petrus. Als het even kan, nemen we altijd een kijkje in een kerk en steken we een kaarsje op. Ook de Dom van Bremen kun je van binnen bekijken en dat hebben we dan ook gedaan.

Wij hebben genoten van ons dagje Bremen. Bremen is echt een leuke stad. Naast heel veel bezienswaardigheden kun je er uiteraard ook lekker rondstruinen en shoppen. Ook met kinderen is Bremen goed te doen. Zeker met de beelden en het Loch van de Bremer Stadsmuzikanten. Wat ons betreft een aanrader dus, deze stad.

Meer leuke tips: Leuk om te doen met kinderen: Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs Nordseeküste

2 gedachten over “Een dagje Bremen

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Jaderpark – Dierentuin en Attractiepark in Noord DuitslandBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Leuk om te doen met kinderen: Een weekje aan de Duitse Waddenzee in Center Parcs NordseeküsteBlogsbyingrid

Geef een reactie