De oplossing voor afzakkende of te korte broeken voor lange, smalle meisjes

Blogsbyingrid MOLA

Onze Anne was altijd al vrij lang en smal. Wat betreft lengte is ze nu gemiddeld, maar ze is nog steeds erg smal en heeft lange, smalle benen. En dat levert regelmatig problemen op bij het kopen van nieuwe broeken. Want of ze zijn te kort, of ze zijn veel te wijd in de taille en zakken af. Ook een riem is dan geen optie omdat de broek echt veel te wijd is.

Een broek moet dus echt gepast worden. Ik kan niet zomaar iets (online) kopen voor haar, want de kans is groot dat de broek niet past. Maar toen kwam ik de website van MOLA tegen. MOLA staat voor Mooi Lang. Erg benieuwd naar de pasvorm van de broeken van MOLA, zochten we een hip flared model uit.

De perfecte broek

Hoe lastig is het als een broek niet goed past. Bij Anne is dat vaak het geval. In de zomer is dat vaak niet zo erg. Een legging die iets korter is of een spijkerbroek die net boven de sneakers valt, dat kan best en ziet zelfs hip uit. Maar een flared broek die te kort is, dat kan echt niet. En een maat groter (dus langer) is dan weer veel te wijd om haar benen en in de taille. Vinden we een broek die perfect past, dan kopen we vaak meerdere kleuren. Want veel te vaak passen broeken niet en wordt de zoektocht naar een goed passende broek een frustratie. Maar toen kwamen we dus uit bij MOLA.

MOLA

De merknaam MOLA staat voor Mooi Lang. MOLA maakt broeken voor kinderen (meiden) waarvoor broeken vaak te kort zijn of te wijd vallen. Net zoals bij Anne dus. De MOLA broeken zijn langer en vallen smaller dan reguliere broeken voor kinderen. Een tall/small broekenlijn dus.

De collectie van MOLA bestaat uit een paar mooie basics. Zo hebben ze een mooie legging in verschillende kleuren en is er een tregging met zakjes. Wij kozen voor een hippe flared broek. Maar in de collectie zit ook een comfortabele joggingbroek in twee verschillende kleuren. Om afzakken te voorkomen hebben de meeste modellen een koord in de taille. Ook bevat de collectie een sportieve comfy broek Bente met bies. Deze broek is te dragen als een sportieve broek, maar kan netjes gedragen worden bij een leuke blouse of jasje. Genoeg keuze dus voor lange, smalle meiden.

En dan passen maar

We kozen voor de flared broek in een mooie blauwe kleur. Op de website van MOLA staat duidelijk hoe je de maat moet bepalen en bij elk model staat een maattabel. Op basis van de binnenbeenlengte en de reguliere maat van Anne kwamen we tot een maat 152/158. De broek is gemaakt van een lekker, soepele en best dikke stof. De stof is gemaakt van 65% viscose, 30% polyamide en 5% elastaan. De stof voelt echt lekker aan en zit comfortabel. De band van de broek is in dezelfde stof en met een koord. Anne vindt dit erg fijn. Ze houdt niet van broeken met bijvoorbeeld aparte banden van andere stoffen. Dat zit vaak niet lekker of schuurt. Deze stof zit heerlijk.

De flared boek is zelfs iets te lang voor Anne, maar past perfect in de taille. Dat hebben we normaal dus nooit. Dan is vaak te kort als de taille wel goed is. Dus in deze broek kan ze zelfs nog groeien. Geweldig.

We zijn heel blij met deze broek. Deze flared broek heeft een mooie, grijsblauwe kleur en kost € 29,95. De prijs vind ik eigenlijk wel meevallen. Als ik naar de prijzen kijk van een leuke (merk) broek of jeans dan zijn die ook ongeveer zo duur. Daarnaast hebben deze broeken van MOLA natuurlijk een goede pasvorm en kunnen ze daardoor langer mee dan een broek die maar net past. Wij gaan zeker nog even verder kijken bij de andere modellen van MOLA.

2 gedachten over “De oplossing voor afzakkende of te korte broeken voor lange, smalle meisjes

Geef een reactie