Puzzelboekjes van Denksport en Squla

SQ-001Denksport Junior kennen we hier al en daar schreef ik al eerder blogs over met leuke puzzel en doe boeken voor kinderen. Ook Squla is hier in huis bekend van het online platform om spelenderwijs in allerlei basisschoolvakken te oefenen. Denksport en Squla werken al enige tijd samen en hebben nu een serie van vier Squla spelend leren boekjes uitgebracht. De meiden mochten ze testen en wij mogen iemand blij maken met deze serie boekjes. Lees gauw verder en ontdek hoe je kans kan maken op een boekje uit deze leuke serie!

Squla en Denksport Junior

Squla kennen we hier en wordt op de computer gespeeld. In dit leuke online platform kunnen kinderen spelenderwijs oefenen in alle vakken van de basisschool. Squla wil vooral dat alle kinderen met plezier naar school gaan en dat ze op een leuke manier met de lesstof bezig kunnen zijn. Door thuis te oefenen krijgen ze meer zelfvertrouwen en plezier in leren. Ook Denksport Junior haakt hier op in en brengt leuke en leerzame puzzelboekjes en doe boeken voor kinderen uit. Dus niet alleen vanachter een computer of tablet, maar ook ouderwets in een puzzelboekje. Vorig jaar zijn Denksport Junior en Squla gaan samenwerken. Het succes van het Squla vakantieboek en Squla winterboek krijgt hiermee een mooi vervolg. Inmiddels is er een serie van vier Squla spelend leren boekjes verschenen. Elk boekje heeft zijn eigen focus; letters, cijfers, vreemde taal en topografie. Alle boekjes zijn voor kinderen vanaf 6 tot ongeveer 9 jaar (groep 3/4/5),

Vier verschillende onderwerpen

De serie bestaat uit vier verschillende onderwerpen:

SQP-0011.      Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z

In de Letterflat is van alles te beleven. Zo zijn er woordzoekers, spellingsoefeningen, doolhofjes en spelletjes over de betekenissen van woorden. In deze flat word je vanzelf een taalkampioen.

 

SQR-0012.      Rekenhotel – Check in en reken mee

In het Rekenhotel draait alles om getallen en sommen. Verhaaltjessommen, kleuren op nummer met sommetjes, kraak de code en nog veel meer! Kom binnen in het rekenhotel en stap als een rekenwonder weer naar buiten!

 

SQT-0013.      Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen

Dit is een boekje voor de iets oudere kinderen, want er komen buitenlandse woorden in voor. Engels, Duits, Frans, maar ook Spaans en Italiaans. En ook de vlaggen van de landen komen er in voor. Leer woordjes en zinnetjes in een andere taal. Zo ben je helemaal klaar voor je vakantie.

SQF-0014.      Topotrein – Verken de wereld per spoor

Ook de Topotrein is voor de iets oudere kinderen. Je maakt onderweg kennis met allerlei landschappen, dieren en culturen, in landen dichtbij en ver weg. Zo ontdek je steeds meer over aardrijkskunde.

Ideaal voor op vakantie


20190429_1229446239119986256023978.jpgAnne en Emma hebben deze puzzelboekjes mee gehad in de meivakantie naar Port Zélande. Eerst werden de boekjes verdeeld. Letterflat en rekenhotel vonden we meer geschikt voor Emma. Die wordt in juli 7 jaar en zit nu in groep 3. Vlucht Q en Topotrein waren voor Anne. Die is 8 jaar en heeft in groep 5 nu ook vakken als aardrijkskunde. Dus dat sluit mooi aan. De boekjes zijn leuk voor onderweg. Zo werd er door de meiden al op de achterbank gepuzzeld.

 

20190430_0811384293404222467618654.jpgMaar ook ’s ochtends in bed, lekker relaxt samen even puzzels maken. Ze vonden het super leuk! Uiteraard zijn nog niet alle puzzels uit de boekjes gemaakt, dus ze gaan komende zomer zeker weer mee op vakantie! En het is niet alleen leuk om te blijven leren in de vakantie, maar zo zakt het kennisniveau niet langzaam weg in die 6 weken zomervakantie straks!

De boekjes hebben 64 pagina’s en zijn los te koop in de winkels voor € 5,95 of te bestellen op Denksport.com. Maar je kunt hier kans maken op een boekje uit deze toffe serie!

Winnen!

Heb jij ook zo’n puzzelfan in huis? Dan kun je een boekje uit deze serie van Squla winnen.

Wat moet je doen?

 • Deze win actie is gesloten, de winnaar staat op mijn  facebookpagina

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

15 gedachten over “Puzzelboekjes van Denksport en Squla

 1. Het reken hotel! Misschien dat mijn kleinzoon zo wel ziet wat hij moet doen met een verhaaltje eromheen. En niet alleen cijfers +-× tekens!

 2. Mijn zoontje wil in de vakantie net als ons graag puzzelen. Met zo’n boekje kan dat. Het boekje Letterflat heeft de voorkeur.

 3. Mijn kleinzoon gaat vast de Topotrein proberen.
  Hij is 9 jaar en houdt van Aardrijkskunde.
  Ik heb geen Facebook en Instagram, maar volg op Bloglovin.
  Heel graag waag ik een kansje voor hem.

 4. Leuk en leren???? Kan dat?? Wij testen heel graag het Rekenhotel uit! Zou geweldig zijn als onze zoon daardoor plezier krijgt in rekenen

 5. Ik doe heel graag mee om aan mijn zoons te laten zien dat leren ook heel leuk kan zijn! Vooral het Rekenhotel!!

 6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Denksport Junior: Nieuwe doeboeken voor kinderenBlogsbyingrid

 7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Winnen – Densport Squla boekjesBlogsbyingrid

 8. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Winnen – Denksport magazineBlogsbyingrid

Geef een reactie