Lezen: Het oude Rome

hetouderome

Toen ik in 5 VWO zat, gingen we een week op excursie naar Rome. Dat vond ik geweldig! Op excursie gaan, was natuurlijk al erg leuk, maar wat is Rome een mooie stad en wat hebben we veel gezien en geleerd. Sindsdien ben ik fan van Rome en wil ik er graag nog eens met ons gezin naar toe. Ik was meteen enthousiast over dit handboek voor historiehoppers over het oude Rome. Dit leuk me zo leuk voor de kinderen om in te lezen en van te leren. Tijd voor een review dus!

Het oude Rome

Er zijn natuurlijk veel boeken en reisgidsen over Rome, maar een leuk kinderboek over Rome had ik nog niet eerder gezien. Het handboek voor historiehoppers over het oude Rome is een super leuk boek. Het boek heeft circa 140 pagina’s en nodigt erg uit om te lezen. Het boek is in zwart/wit/grijs/rood tinten en staat vol met weetjes en illustraties. Er komt van alles over Rome aan bod, zoals het Colosseum, Julius Caesar, Cleopatra en Hannibal. Zo leren kinderen op een leuke manieren een stukje geschiedenis.
Anne sloeg het boek open en gaf direct aan dat het haar een leuk boek leek. Door de vele plaatsjes, verschillende kleuren, weetjes en tips, leest het lekker weg.

Handboek voor historiehoppers

Het oude Rome is een super grappige gids in de serie Handboek voor historiehoppers. In deze serie zijn ook de middeleeuwen en het oude Griekenland verschenen. Alle gidsen staan vol toffe info, handige feitjes en slimme tips. De gidsen zijn geschikt voor nieuwsgierige lezers vanaf negen jaar.

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 12,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com ISBN: 9789026148378

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920

facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

Geef een reactie