Lezen: Lotte Wirwar – een zootje in de gymzaal

9200000112406325

Als kinderen wat ouder worden, gaan ze ook andere boeken lezen. Misschien ken je de boeken uit de serie “De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar” wel. Een serie boeken voor vrolijke meisjes van 9 tot ongeveer 12 jaar. Lotte is tien jaar oud en vindt zichzelf nogal gewoontjes. In elk geval veel gewoner dan haar ouders en tweelingbroers. Maar ze maakt allemaal gekke dingen mee. Dit is al weer het elfde deel in de serie: een zootje in de gymzaal.

Lotte Wirwar – Een zootje in de gymzaal

De klas van Lotte mag het programma voor de feestelijke inhuldiging van de gymzaal instuderen. Maar alles gaat mis. Want mevrouw Poepjes heeft geloot wie samen met wie iets moet opvoeren. En Lotte moet met Bart! Een van de stoere boys! Terwijl Chloë met superschaapje Lisa-Marie een ontzettend cool nummer met hondenkunstjes oefent en Rémi op een eenwieler mag rijden, moet Lotte als clown. Met Bart! Dit vind ze super oneerlijk!

Het boek

20190630_1058212613901209920846813.jpgHet boek heeft ongeveer 160 pagina’s. Het is geen gewoon leesboek, maar een boek in dagboekvorm en met heel veel grappige, fantasievolle stripachtige tekeningen in zwart-wit, vaak met tekstballonnetjes. Ook in de tekst staan soms tekeningetjes of emoticons, en de vormgeving van de letters wisselt. Het lijkt daardoor een echt dagboek waar in geschreven en getekend wordt. Er is veel te zien, maar dat kan enigszins onrustig over komen. Wel leest het makkelijk. De tekst is gedrukt in korte alinea’s en per bladzijde niet veel zinnen.

 

Enthousiast? Dit boek van uitgeverij Deltas kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044755329

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

8 gedachten over “Lezen: Lotte Wirwar – een zootje in de gymzaal

  1. Je moet er van houden. Dit had mij als kind nl totaal niet getrokken. Verhaal niet maar ook de manier van presenteren van het boek niet. Veel te onrustig zoals Nicole ook al aangeeft. Maar kan mij voorstellen dat het voor kids die niet niet zo van lezen houden, juist dit soort boeken en verhalen het lezen wel weer aantrekkelijk maakt. Voor ieder wat wils dus 🙂

  2. Wat een grappig boek om uit voor te lezen voor kleine kinderen. Ik vond het altijd leuk om dat te doen toen mijn dochters jong waren.

Geef een reactie