Hoe kom je deze tropische dagen door?

zwemmen

Ik schreef al over de warme nachten met deze tropische dagen in 10 Tips om te slapen bij hitte. Maar overdag is het natuurlijk nog veel warmer. En wat kun je doen zodat je het overdag een beetje uit kunt houden? Moet je werken, dan heb je misschien airco. Maar als je geen airco hebt? In deze blog lees je tips om tropische dagen lekker door te komen.

Ga werken

Wanneer je werkt op kantoor of in een winkel met airco dan kun je met dit weer het beste gaan werken. Zorg wel dat het verschil in temperatuur tussen binnen en buiten niet te groot wordt, want dan krijg je een “klap” van de warmte wanneer je weer buiten komt. En wanneer je zelf een airco thuis hebt, zet je die natuurlijk lekker aan.

Hou het huis koel

Geen airco thuis? Zorg dan dat je overdag zoveel mogelijk dicht houdt: ramen, rolluiken, zonnescherm, (rol)gordijnen, etc. En ‘s avonds zet je alle ramen en deuren tegenover elkaar open, zodat het lekker kan luchten en de warmte eruit kan. Of maak zelf een airco. Lees hoe in 10 Tips om te slapen bij hitte.

Genoeg drinken

aqua-3445987_1920

Drink zoveel mogelijk. Normaal moet je eigenlijk al anderhalf tot twee liter per dag drinken, maar met dit warme weer zeker!. Drink het liefst water, minimaal twee liter per dag. Wat ook goed is, is lauwwarme (kruiden)thee. De warme thee zorgt tijdelijk voor een verhoging van je lichaamstemperatuur. Je lichaam reageert daarop door je interne thermostaat als het ware lager te zetten, met als gevolg dat je het niet zo snel warm krijgt.

Eet dorstlessers

fruit-2367029_1920

Dat klinkt een beetje vreemd, maar probeer voedsel te eten waar veel vocht in zit. Denk aan yoghurt, tomaten en komkommers, maar ook druiven, (water)meloenen en aardbeien. Ze bestaan voor een groot deel uit water en hydrateren dus goed. Zelf heb ik niet zo’n honger met deze hitte. ’s Avonds kies ik voor iets makkelijks. Denk aan (maaltijd)salades of soep met brood. Of zet de barbecue aan!

Lees ook: Hoe hou je je lunch lekker koel?

Zoek verkoeling op

Zoek de schaduw op, of neem een duik in het zwembad. Als je het echt heel warm hebt, kun je natuurlijk ook even afkoelen met een koud washandje of je handen en polsen onder koud stromend water houden. Je kunt natuurlijk ook een koude tot lauw warme douche nemen of in een lekker koel bad gaan liggen.

Insmeren

20190610_1845518458096470654849698.jpg

Zorg dat je goed beschermd bent tegen de zon en dat je niet verbrandt. Regelmatig insmeren, zeker wanneer je af en toe een duik neemt, is heel belangrijk. En zelfs als je in de schaduw blijft, is insmeren belangrijk. Wij smeren met Suncare producten van Drs. Leenarts.

Make-up

makeup-2454659_1920

Waar insmeren super belangrijk is, zou ik niet of weinig make-up gebruiken met dit warme weer. Make-up,zoals foundation, maar ook huid olie hebben de neiging je huid af te sluiten en te isoleren. Daardoor heeft je lichaam meer moeite met afkoelen.

Coole kleding

Zorg er voor dat je lekkere koele kleding aan hebt. Let vooral op de stoffen, Synthetische stoffen gaan vaak zweten. Kies eerder voor katoen of bijvoorbeeld linnen. En denk ook aan je haar. Heb je lang haar? Doe het in een staart of knot. Je kunt natuurlijk ook een mooie strandhoed op zetten, En mannen met een kaal hoofd, doe een petje op.

Relax

In warme landen hebben ze niet voor niks een siësta. Doe rustig aan. Maak je niet te druk over de warmte. En zoek op het heetst van de dag verkoeling op. Lees lekker een boek binnen, doe een spelletje, zet een goede film op of doe even een tukkie.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Heb jij nog goede tips?

Foto’s: Pixabay

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920
facebook-icon-preview-1-400x400

8 gedachten over “Hoe kom je deze tropische dagen door?

  1. ik zet altijd pas als het donker is alles open, anders komt die benauwde lucht van buiten ook weer naar binnen. En ik heb een ventilator: leg er een koude natte doek overheen en je hebt koelere lucht!

  2. Ik ben dan in zwaar chill mode. Probeer wel de taken te doen die ik moet doen maar dan een tandje lager. Ook drink ik inderdaad heel veel.

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   10 Tips om te slapen bij hitteBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een airco voor thuisBlogsbyingrid

Geef een reactie