Lezen – Sofie en Regenboog

IMG_20181007_102337_1

 

Lezen is natuurlijk extra leuk als het leesboek je een beetje aanspreekt. En zeg nou zelf, meisjes en paarden dat is meestal al een goede match. En nu zijn natuurlijk de eenhoorns helemaal in. Dus dit boek over Sofie en Regenboog en de Magische Eenhoorn Academie van uitgeverij Deltas viel wel in de smaak bij Anne.

 

 

Het verhaal

Het boek speelt zich af in een fantasiewereld met eenhoorns en magie. De hoofdpersoonIMG_20181003_111127_5 is Sofie van tien jaar. Sofie kan niet wachten om te beginnen aan de Eenhoorn Academie. Daar zal ze door onder andere mevrouw sleutelbloem en mevrouw Brandnetel opgeleid worden tot beschermer van Eenhoorn eiland, haar vaderland. Ze krijgt haar eigen speciale eenhoorn Regenboog. Alle eenhoorns hebben eigen magische krachten en ook Regenboog zal dit jaar zijn magische kracht ontwikkelen. Samen met Regenboog zal Sofie avonturen gaan beleven.

Het echte avontuur begint wanneer het Sprankelmeer, het drinkwater voor de eenhoorns, zijn levendige kleuren verliest en de magie van de oudere eenhoorns afneemt. Sofie en Regenboog besluiten op onderzoek uit te gaan. Want wat is er gebeurd? Werd het meer betoverd? Maar wie zou zoiets nou doen? En hoe kunnen ze het drinkwater van de eenhoorns weer gezond maken?

Het boek

IMG_20181003_111205_4

Sofie en Regenboog is een compact boek van ruim 100 pagina’s. De letters zijn niet te klein en de hoofdstukken niet te lang. En de tekst wordt afgewisseld met mooie tekeningen van de school, de eenhoorns en de magische omgeving. Het boek is geschikt voor fantasierijke meisjes van 9 tot 11 jaar, maar Anne (bijna 8) vindt het absoluut een leuk boek en kan het prima zelf lezen.

 

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost € 9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044752717.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

12 gedachten over “Lezen – Sofie en Regenboog

Geef een reactie