Lezen: Top Bob de reddende hond

top bob

Regelmatig laat ik jullie leuke leesboeken voor kinderen zien in mijn blog. En ook deze keer heb ik weer een leuk leesboek gevonden voor kinderen vanaf zeven jaar. Dit boek van uitgeverij Leopold gaat over Top Bob de reddende hond. Schrijver van het boek is Harmen van Straaten, die al vele kinderboeken schreef en illustreerde. Top Bob de reddende hond is een hilarisch boek om kinderen zelf te laten lezen.

Het verhaal van Top Bob de reddende hond

Bob de hond heeft het superdruk. Zijn baasjes denken dat hij de hele dag lui in zijn mand ligt als zij gaan werken. Maar ze moesten eens weten. Bob verjaagt de postbode, hij redt jonge vogels uit de bek van Dominee Kater. Hij gaat op onderzoek uit als Doortje Dwergpoedel en Skipper Angstteckel om hulp blaffen. En dan is er een boef in de buurt.
Bob gaat erachteraan. Lukt het hem de boef te pakken? Top Bob, de reddende hond is een grappig avontuur over een dappere, maar niet altijd handige superhond.

Het boek

20191122_0937247371798237556418582.jpgDe kaft van het boek ziet er al leuk uit. Een hond op een scooter die achter een boef met een grote zak op zijn rug aan gaat. Het boek heeft ongeveer 60 pagina’s. Op de pagina’s staat best veel tekst, maar het zijn wel grote letters. En op bijna elke pagina staat een leuke illustratie. Dat maakt het lezen alleen maar leuker. Emma vindt het een leuk boek om te lezen en is er enthousiast in begonnen. En wanneer er een woord in staat dat nog even te moeilijk is, dan vraagt ze het aan Anne of aan ons.

Waar te koop

Ook enthousiast? Dit boek van Leopold kost € 9,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bol.com. ISBN: 9789025877538

 

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

2 gedachten over “Lezen: Top Bob de reddende hond

  1. Mijn kids zijn inmiddels te oud voor kinderboeken maar toen mijn dochter jonger was, toen was ze gek op boeken van Harmen van Straaten. Deze ken ik dan weer niet maar de leuke illustraties vallen wel meteen op.

Geef een reactie