Luistersprookjes van Snoezebol

Snoezebol-zelfDat lezen belangrijk is dat weten we allemaal. Maar soms is het zeker zo leuk om voorgelezen te worden. Kinderen vinden dat geweldig. En dat komt goed uit! Want ook voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Het ontwikkelt de woordenschat en leert beter te luisteren. En met de luistersprookjes van Snoezebol kunnen kinderen lekker rustig naar leuke nieuwe sprookjes luisteren. In deze blog vertel ik je meer over de luistersprookjes van Snoezebol.

Snoezebol

STERREN.pngSnoezebol is een stoere sprookjesprinses. Ze is een dapper en pienter meisje dat kinderen iedere week meeneemt op reis. Met twee stevige laarsjes stapt ze in het leven vol avonturen en ontdekkingstochten. Ze beleeft allerlei avonturen. Zo gaat ze op zoek naar een verdwenen stip van een jurk en komt erachter wat de konijnen in het holst van de nacht uitspoken. De sprookjes van Snoezebol spreken altijd tot de verbeelding en zijn heerlijk om bij weg te dromen. Het zijn stoere sprookjes die allerlei onderwerpen aansnijden uit het echte leven. Met fantasie en een goede afloop. Altijd.

Snoezebol is geen oud(erwets) sprookje, ze leeft nu! Daarom zijn alle verhalen heel herkenbaar. En het leuke is: elke week is er een nieuw sprookje over Snoezebol. Zo krijg je een online sprookjesboek van luisterverhalen dat steeds dikker wordt.

Een rustmoment

 

Vroeger hadden we alleen boeken, de tv en later een (spel)computer. Nu is daar internet bijgekomen en zijn  we altijd en overal online en connected met de hele wereld. Ideaal. Het hoort bij deze tijd. En we geven het door aan onze kinderen. Maar soms is het best lekker, even wat minder prikkels en een rustiger tempo. Een momentje van rust, om te ontspannen in de drukte. Een moment om de eigen fantasie zijn werk te laten doen, (samen) luisterend naar een sprookje van Snoezebol.

 

De sprookjes zijn ideaal om te luisteren voor het slapengaan, na school, na het eten of onderweg in de auto. Het is een leuk en leerzaam alternatief voor de tv of tablet. En even iets anders en minder inspannend dan zelf lezen. De sprookjes helpen bij het verbeteren van begrijpend luisteren en lezen.

 

Samen luisteren
Samen met de meiden hebben we het eerste sprookje geluisterd. Het eerste sprookje gaat over Snoezebol die met de klas naar het museum gaat. Het sprookje is leuk en rustig ingesproken. Het is dan ook goed te volgen. Het sprookje duurt nog geen kwartier, niet te lang en niet te kort. Ik moest nog even aan vroeger denken. Toen had ik een cassettebandje met korte verhaaltjes van Jip en Janneke. Dat vond ik ook altijd erg leuk om naar te luisteren. En dit is net zoiets. Zo leuk! Ogen dicht doen en luisteren maar. Wij kijken al vast uit naar de volgende sprookjes.

Logo-Snoezebol-DEF-kleinDe luistersprookjes van Snoezebol worden verkocht in een abonnement. Je ontvangt na betaling een inlogcode waarmee je inlogt in de sprookjesbibliotheek. Elke week verschijnt er een nieuw sprookje in de bibliotheek. In een jaar tijd vul je je eigen online sprookjesboek van audiosprookjes, 52 stuks. En alle sprookjes zijn te downloaden en dus later nog eens te luisteren.

Een abonnement op de luistersprookjes van Snoezebol kost 29.90 euro. Dit is een jaarabonnement waarbij je 52 luistersprookjes ontvangt. Een abonnement afsluiten is heel makkelijk.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

14 gedachten over “Luistersprookjes van Snoezebol

  1. sprookjes, wie is er niet groot mee geworden. Vond het vroeger ook geweldig. Weet dat mijn broertje nog een soort van luisterboek had. Daar werd het sprookje ook voorgelezen, je kon ondertussen meelezen of plaatjes kijken en bij de bel moest je de bladzijde omslaan.

  2. Ik weet inderdaad de cassettebandjes nog wel van vroeger! Hier zijn luisterboeken nog niet echt een succes, de kleuter vindt het leuker om voorgelezen te worden uit een echt boek.

  3. Pingback: Nieuwjaarsbloghop 2019 | Blogsbyingrid

Geef een reactie