Mijn favoriete kerstrecept: Garnalencocktail vooraf

garnalencocktail

Vroeger aten wij met kerst vaak als voorgerecht lekkere garnalencocktail. En nog steeds vind ik dit super lekker. Wij zetten de traditie dus voor met en maken ook met kerst als voorgerecht garnalencocktail. Je hebt maar een paar dingen nodig om deze lekkere garnalencocktail snel op tafel te zetten.

 

 

 

Wat heb je nodig (voor circa 4 personen)?

  • cocktail glazen
  • 200 gram garnalen: ik neem altijd Noorse garnalen cocktail garnalen
  • circa 400 gram fruitcocktail op sap/siroop
  • 1 flesje whisky cocktail saus (ik heb altijd de flesjes van de Calve)
  • (boter)sla
  • eventueel als garnering (wal)noten, schijfje sinaasappel of avocado)

Hoe maak je het?

garnalencocktail ingrediëntenNeem een bak die je kunt afsluiten en in de koelkast kunt zetten. Laat het fruit uitlekken. Meng de garnalen, de saus en het uitgelekte fruit in de kom. Zet de kom afgesloten in de koelkast. Ik maakte de garnalencocktail bijvoorbeeld ’s ochtends en zette de kom dan in de koelkast. Dan kon de saus lekker intrekken. Dit hoeft niet. Je kunt de cocktail ook vlak voor het diner maken, maar ik vind het lekkerder als de cocktail goed koud is en de saus ingetrokken is.

 

Voor het diner

Neem de cocktailglazen en bedek de bodem met (boter)sla. Schep vervolgens degarnalencocktail garnalencocktail erin. Garneer met bijvoorbeeld sinaasappel, (wal)noten of avocado.

Eet smakelijk!

NB Uiteraard kun je er voor kiezen om de cocktailsaus zelf te maken met verse ingrediënten. Wij kozen echter voor de makkelijke en snelle manier. En die is zeker zo lekker wat ons betreft!

Meer lekkere recepten vind je hier: recepten

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

 

11 gedachten over “Mijn favoriete kerstrecept: Garnalencocktail vooraf

  1. sweet old memories, dit altijd ik altijd bij mijn eerste schoonmoeder. Maar die gooide er geen blik coctail fruit in. Persoonlijk hou ik ook niet van dat spul ( behalve toen ik nog op de basisschool zat, toen kon je me ervoor wakker maken )

  2. Pingback: Inspiratie kerst voorgerechten | Life by Jess | Persoonlijke Lifestyle blog

Geef een reactie