Met de klas naar de kinderboerderij

20180425_102202

Laatst mocht ik met de klas van Emma (groep 2) mee naar de kinderboerderij. In kleine groepjes gingen we kijken bij alle dieren en uiteraard mocht er ook lekker gespeeld worden.

Met zeven ouders reden we mee naar de kinderboerderij. Met twee jongens en twee meiden in de auto gingen we op pad. Bij de kinderboerderij aangekomen, gingen we eerst binnen in de stal kijken. Daar zaten de konijnen, cavia’s en jonge vogels.

Daarna lekker buiten. We gingen eerst naar de twee varkens. Die lagen heerlijk in de modder. En toen we daar stonden, kwam de pauw nog even langs. Die ging lekker bij de varkens zitten. De kinderen wilden graag dat de pauw zijn veren zou laten zien en zongen luid: pauw strek je uit. Maar het hielp niet.

Na de varkens liepen we verder langs de weides met onder andere schapen, een pony en een ezel. En langs de volières met allerlei vogels. Uiteraard lopen er ook een heleboel dieren los in de kinderboerderij. En dat is soms best spannend! Zoals de grote geit in deze kinderboerderij. En die ging ook nog eens op de picknicktafel zitten! Maar hij is heel tam en laat zich ook lekker aaien.

Begin april zijn twee geitjes geboren. Die zagen we ook in het hok liggen maar daar konden de kinderen niet bij. Na een laatste rondje langs de dieren met onder andere de kalkoen (“wat een rare snavel en billen heeft die”), was het tijd om te spelen. Ondanks dat het wat regende en de speeltuin nat was, hebben de kinderen nog even heerlijk gespeeld.

Vlak voor we weggingen liet de pauw zijn veren nog even zien. Dat was wel heel imposant en vonden de kinderen prachtig. En toen zat het er al weer op. Gauw in de auto en weer terg naar school. Het was een leuk ochtendje samen met de kinderen.

11 gedachten over “Met de klas naar de kinderboerderij

  1. Zalig!! Ik weet niet wie er meest enthousiast is tijdens een uitstapje naar de kinderboerderij, mama of de kindjes. Hahaha 😀 Zo leuk dat je als mama mee mag gaan op uitstap!!

Geef een reactie