Online sparen

Veel mensen sparen. Mensen sparen voor onverwachte uitgaven, een vakantie of voor later. Volgens de nieuwsberichten hebben we het afgelopen jaar meer dan ooit gespaard omdat we door Corona en de bijbehorende maatregelen ons geld niet konden uitgeven en dus maar op de spaarrekening zetten. Sparen kan op verschillende manieren. Zo hebben wij een gewone spaarrekening en een spaarrekening voor de kinderen. Maar je kunt ook online sparen.

Verschillende mogelijkheden om te sparen

Sparen is een veilige manier van geld opzij zetten met weinig risico. Je geld staat bij een betrouwbare bank en er zitten minder risico’s aan sparen dan aan bijvoorbeeld beleggen of voor handelen in Bitcoins of andere cryptovaluta. Naast sparen bij de bank kun je dus ook online sparen. Dan open je een spaarrekening online en hoef je bijvoorbeeld geen betaalrekening te hebben bij de betreffende bank.

Ook online sparen kan op verschillende manieren. Maar wat kun je nou het beste doen? Of misschien beter geformuleerd: wat past het beste bij je? Om daar een antwoord op te kunnen geven, moet je natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn en wat de verschillen zijn tussen die mogelijkheden.

Online sparen op een spaarrekening

spaarvarken

Online sparen lijkt op sparen bij je bank. Online sparen op een spaarrekening is erg flexibel. Je kunt er automatisch op sparen of alleen wanneer je geld kunt missen. Er is vaak geen minimum inleg. Ook kun je vaak kosteloos geld opnemen als je het even nodig hebt. Omdat het erg flexibel is, is de rente meestal laag.

Online sparen op een spaarrekening met bonusrente

spaarpot

Soms kun je ook kiezen voor een spaarrekening met bonusrente. De voorwaarden zijn vaak hetzelfde als bij een gewone spaarrekening. Alleen krijg je een bonusrente als je geld een bepaalde tijd vast op je rekening staat of je spaarsaldo gestegen is.

Online sparen op een deposito

Je kunt ook kiezen voor sparen op een deposito. Bij sparen op een deposito spaarrekening zet je gedurende de looptijd geld vast. De looptijd van deposito’s is verschillend en kan variëren van een maand tot wel 25 jaar. Pas daarna krijg je je geld weer terug. De rente ligt gedurende de looptijd van het spaardeposito vast en is meestal hoger dan de rente op een gewone spaarrekening. Ook is de deposito rente hoger naarmate de looptijd van het spaardeposito langer is.

Online sparen

sparen

Online sparen kan dus op verschillende manieren. Je kunt online de spaarrekening van je keuze openen en vaak zijn er geen kosten aan verbonden. Je kunt je online spaarrekening inzien via de website en soms ook via een handige app. Zo heb je altijd inzicht in je online spaarrekeningen en spaarsaldo.

Heb jij een spaarrekening?

Dit is een gesponsorde post , voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie