Pakjesavond

Wij vierden pakjesavond dit jaar op 5 december zelf. We besloten om de Sint niet persoonlijk langs te laten komen dit jaar, maar kozen voor een video van de Sint. Voor mij begon de pret al met het maken van de video. We vieren pakjesavond met opa en oma en konden dus voor zes personen de video maken. Het concept is super leuk. Je kunt een foto per persoon uploaden en kunt een aantal gegevens (naam en leeftijd) van iedereen opgeven. Daarnaast kun je wat eigenschappen  van iedereen aangeven en eventueel een verbeterpuntje. Zo zei de Sint twee jaar geleden al eens dat onze dochter moest proberen te stoppen met duimen!

Post

20171205_181659Wij kozen voor de dvd met envelop van de Sint. Na het avondeten lag er ineens post in de gang. De meiden durfden haast de gang niet in zo spannend vonden ze het. Ze hadden wat gehoord, maar wat was het? Zou de Sint of zwarte Piet er zijn? Samen gingen we kijken en vonden we de mooie envelop. Deze werd snel open gemaakt en samen keken we de dvd.

Sint bladert in zijn grote boek en noemt de naam van een persoon. Hij laat de foto zien en vertelt wat over die persoon. En dan de gezichtjes van de kinderen. Vol verbazing hoe20171205_181900 de Sint dat toch allemaal weet. Heerlijk! Dit jaar was nieuw dat je ook een foto van een verlanglijstje kom uploaden. Nu had onze jongste een heel mooi exemplaar gemaakt en die kwam terug in het filmpje. Die zat in haar schoen en heeft de Sint meegenomen. En die hing nu opeens aan het prikbord in de pakjeskamer. Haar gezicht: “Kijk die is van mij!” Prachtig! En ook een handgeschreven brief van onze oudste dochter aan de Sint kwam in beeld. Met haar mond open van verbazing (en trots) keek ze ernaar.

Uitpakken!

20171205_183547Na het kijken van de film was het uiteraard tijd voor de cadeautjes. Een voor een werd alles uitgepakt en tussendoor werd er uiteraard gesnoept van pepernoten, schuimpjes en ander lekkers. Ze waren zo blij met hun cadeaus. En wat fijn dat de Sint hun verlanglijstje zo goed had gelezen. Uiteraard werden een paar cadeaus al uitgepakt en mee gespeeld. Maar daarna werd het toch langzaam tijd om naar bed te gaan en lekker te slapen en te dromen over deze mooie avond. We zijn weer goed verwend.

1 gedachte op “Pakjesavond

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Video van de SintBlogsbyingrid

Geef een reactie