Plastische chirurgie – Zou jij het doen?

injectablesWe worden allemaal een jaartje ouder. En bij de meeste van ons is dat ook te zien. We krijgen rimpels of worden grijs. We krijgen eerder last van een grauwe huid of wallen onder ogen. Zelf ga ik ook richting de 40 en kijk ik ook wel eens kritisch in de spiegel. Grijze haren zijn al gesignaleerd, net als rimpels. En om me heen hoor ik regelmatig over botox of andere hulpmiddelen om er jonger uit te zien. Want plastische chirurgie is niet langer taboe, maar is gewoon van deze tijd. Vooral injectables lijken de gewoonste zaak van de wereld. Maar dat is niet altijd zonder gevaar. Zou jij het doen?

Ouder worden

Als je ouder wordt, ga je dat zien. Vaak vooral of misschien het eerst in je gezicht. En dat is toch vaak het eerste dat men van je ziet. Nu kun je grijze haren verven en met make-up kun je een heleboel camoufleren. Maar wat als dat niet meer genoeg is? Als je van mening bent dat je er echt (te) oud uit ziet. Wat doe je dan?

Op het schoolplein met andere moeders en met vriendinnen hebben we het er wel eens over. Zou je wat laten doen? En wanneer is dan het moment om wat te laten doen? Maar nog belangrijker: wat laat je dan doen? Zelf verf ik al jaren mijn haar om de grijze haren te verbloemen. En verder gebruik ik make-up. Ook ik heb rimpels: fronsrimpels en beginnende kraaienpootjes. Maar verder dan het gebruik van een anti-aging crème en oogcrème ben ik nog niet.

Horror scenario

Zelf denk ik al snel aan de horror scenario’s die je op televisie ziet of in tijdschriften leest, waar de behandeling helemaal mislukt is. Vaak bij een onbetrouwbare arts of kliniek en vervolgens complicaties en juist een minder mooi gezicht. En zie dat maar weer te verbeteren. Denk aan ontstekingen, bobbels in je gezicht of ontplofte lippen. Ik schrik daarvan en vind het zelf nogal eng.

Betrouwbare kliniek

Wanneer je op zoek gaat naar informatie over dit onderwerp kom je erachter dat het aller belangrijkste is dat je naar een betrouwbare kliniek gaat met bekwame artsen, zoals Kliniek Veldhoven. Artsen die producten gebruiken die zijn toegestaan in Nederland, die weten wat er in die producten zit en hoe ze deze producten moeten gebruiken. Een behandeling kost vaak een behoorlijke som geld, maar als je dan toch al veel geld uitgeeft, doe het dan bij een betrouwbare partij ook al kost dat misschien nog iets meer.

Zou jij het doen?

Woman Getting InjectablesAls ik voor een behandeling zou gaan, zou ik eerst heel veel informatie inwinnen. Niet alleen van de soort behandeling maar ook van de klinieken en artsen die de behandelingen aanbieden. Maar voorlopig hou ik het bij bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste en anti-aging crèmes. Maar wie weet in de toekomst.

 

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

 

6 gedachten over “Plastische chirurgie – Zou jij het doen?

  1. ja ik zou het doen en heb al bijna op het punt gestaan om het te doen 😉 maar toch weer afgehaakt en ook omdat medisch niet verantwoord is voor mij. maar zodra ik toestemming heb van mijn artsen tja ik denk dat ik er dan toch voor ga

  2. Ik zou het zéker doen, eigenlijk. Je hebt geen idee hoeveel mensen het al hebben laten doen waarvan je het net niet ziet, zo natuurlijk ziet het eruit. Maar inderdaad een goede arts vinden. Als ik een tip mag geven: Carpe!

Geef een reactie