Puzzelpost

IMG_20180922_151706_2Hou jij van detectives en mysteries? En speel je wel eens escape rooms? Dan is puzzelpost echt wat voor jou! Een escape room achtig spel met echte brieven en een compleet onderzoeksdossier. Je speelt het thuis, alleen of met vrienden. Ik ontving het Boekanier dossier over de verdwijning van Abigail Boekanier.

Ik ben absoluut fan van mysteries, detectives en speel af en toe escaperooms. Zo leuk om samen puzzels op te lossen en op tijd te ontsnappen! Toen ik hoorde over puzzelpost was ik dan ook erg enthousiast. Ik ga in deze blog natuurlijk niet alles verklappen. Wel ga ik vertellen waar het dossier over gaat en wat ik er van vond om het mysterie op te lossen. En dan hoop ik dat ik jou ook enthousiast heb gemaakt.

Het Boekanier dossier

IMG_20180922_151612_6Het Boekanier dossier is een oude vermissingszaak. In 1979 verdween Abigail Boekanier. Ze was toen 19 jaar oud. Alleen haar zus Helena gelooft dat ze nog leeft. Wanneer je bij puzzelpost het Boekanier dossier bestelt, ontvang je eerst een brief. Een brief van Helena Boekanier waarin ze je om hulp vraagt. In de brief vertelt Helena over de verdwijning en haar vermoeden dat er meer aan de hand is en Abigail nog leeft. Ook vertelt ze over het dossier. Dit dossier ontvang je een paar dagen later met de post.

 

En dan kan het speuren beginnen! In het dossier vind je van alles: oude kranten, IMG_20180922_151858_7plattegronden, foto’s, handgeschreven notities en meer. Ook vind je nog een brief van Helena. Hierin beschrijft ze kort wat de inhoud van het dossier is. Ze verwijst naar een bijgesloten brief van Abigail aan Helena. Dat is de start van de zoektocht en de oplossing van het mysterie.

 

Dan begint het uitpluizen van alle stukken. Een pagina uit de gouden gids, een plattegrond, een verbrand rijbewijs, een brief met nog oude Nederlandse postzegels en meer. Het ziet er allemaal zo echt uit. En je gaat er helemaal in op. Je voelt je betrokken en een echte detective. Dit moet gewoon opgelost worden. Je moet zien uit te vinden waar Abigail is. Maar kom je er even niet uit, dan zijn er gelukkig hints te vinden op de website.

Wij vonden het fantastisch. Vol spanning ben je bezig de zaak op te lossen. En hoe verder je komt, hoe spannender het wordt. Een avond puzzelpost is weer eens iets anders dan een avondje Netflix op de bank. Eind dit jaar wordt het volgende dossier verwacht. Wij kunnen niet wachten!

Ben je ook benieuwd naar het Boekanier dossier? Kijk dan op de site van puzzelpost.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

8 gedachten over “Puzzelpost

  1. Wat ontzettend leuk zeg! Ik ben toevallig van de week voor t eerst in een escaperoom geweest en dat vond ik erg leuk. Dus dit lijkt me wel wat.

  2. O dit vind ik echt zo tof klinken. Ga het even opslaan. Idd beter dan een avondje Netflix of zappen omdat er weinig is

Geef een reactie