Recept: Gar­na­len-maal­tijd­sa­la­de

garnalen maaltijdsalade

Soms is het gewoon fijn om snel iets lekkers en gezonds op tafel te kunnen zetten. Door een vriendin werd ik gewezen op een recept van de Albert Heijn voor een Gar­na­len-maal­tijd­sa­la­de. Ik veranderde het recept een beetje en had zo een heerlijke maaltijdsalade op tafel. En met ongeveer 400 kcal is het ook nog eens een heel verantwoorde maaltijd. Heb je al trek?

Wat heb je nodig (voor circa 4 personen)?

  • 450 gram krieltjes
  • 450 gram (diepvries) tuinerwten
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 250 gram verse roze garnalen
  • circa 5 eetlepels cocktail saus (wij kiezen altijd voor Calvé Saus fles whisky cocktail)

Hoe maak je het?

Kook de krieltjes en de tuinerwten gaar, laat even uitlekken en iets afkoelen. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze op de borden. Snipper de ui.

Meng vervolgens de aardappelen, tuinerwten, de gesnipperde ui en het grootste deel van de garnalen met cocktail saus. Schep de salade op de tomaten en garneer met de rest van de garnalen.

Voor kinderen

Onze kinderen houden niet van garnalen. Ze proeven ze wel eens maar vinden ze echt niet lekker. Toch is dit dan een heel makkelijk recept. Je maakt de garnalensalade voor jezelf. Voor de kinderen bak je een stukje vlees erbij. Dit serveer je met de tuinerwten en de krieltjes en zo hebben ook zij een volwaardige en gezonde maaltijd zonder dat je helemaal apart voor ze hoeft te koken. Kijk, daar hou ik van!

Eet smakelijk!

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

3 gedachten over “Recept: Gar­na­len-maal­tijd­sa­la­de

Geef een reactie