Rente vergelijken

Het maximale uit je geld halen dat wil natuurlijk iedereen. En dat kan op verschillende manieren. Misschien spaar je voor een grote aankoop of voor later. Of misschien heb je juist wat extra geld nodig en wil je geld lenen. Wat dan altijd belangrijk is, is om je goed te informeren en goed te vergelijken. In ons geval deden we dat bij het afsluiten van de hypotheek. En ik denk af en toe na over later. Over geld opzij leggen voor de kinderen, maar ook voor ons pensioen. En dan wil je graag rentes en voorwaarden vergelijken. Een handige site daarvoor is: Rente.nl.
geldboom

Vergelijken van rentes

Zowel als je wilt lenen, maar ook als je wilt sparen, is het vergelijken van voorwaarden en rentes een must. Want er kan best veel verschil in zitten. En of je nu gaat voor een hypotheek of auto lening, de verschillen tussen aanbieders kunnen groot zijn.  Enerzijds wil je kijken wat het beste bij je past, anderzijds wil je niet te veel betalen. En om dan zelf al die websites van banken en andere aanbieders door te nemen, is een hele klus. En waarschijnlijk ken je niet eens alle aanbieders. Een vergelijkingssite is dan erg handig. Je krijgt dan in een overzicht alle aanbieders met actuele rentes. En je kunt doorklikken als je interesse hebt en de details en voorwaarden wat beter wilt bekijken. Dat scheelt een hoop tijd.

Sparen voor later – pensioen

Zoals gezegd, hebben wij een hypotheek. Die rente staat een tijdje vast. Dus daar hebben we nu geen omkijken naar. Wel sta ik regelmatig stil bij ons pensioen. Omdat we ondernemer zijn, bouwen we geen pensioen op bij een bedrijfstakpensioenfonds bijvoorbeeld. We moeten zelf ons pensioen regelen. Regelmatig check ik wat de rentes zijn bij de verschillende aanbieders op Rente.nl. Op dit moment is de rente extreem laag en kiezen we er voor om geen geld lang vast te zetten. Dat levert op dit moment niks op en als je dan ook nog eens niet bij je geld kan, dan vinden wij dat geen goed idee. Maar toch is het fijn dat je snel en makkelijk even de actuele rentes kunt checken.

Sparen voor de kinderen

Ook willen we graag sparen voor de kinderen. Misschien gaan ze wel studeren en op kamers. En het is ook leuk als we het rijbewijs cadeau kunnen geven. Dat geld heb je niet zomaar straks. Dus dan is het erg handig om daar nu alvast iets voor te regelen. En daarom leggen we nu maandelijks geld opzij voor hen. Ook hiervoor geldt dat het nuttig kan zijn om regelmatig de rentes te checken. De rente is nu eenmaal laag en je wilt het maximale uit je geld halen. De vergelijkingssite Rente.nl staat dan ook onder onze favorieten en bekijken we regelmatig.
Maak jij wel eens gebruik van vergelijkingssites voor je geldzaken?
Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

 

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

Geef een reactie