Snelle planga’s

35537945_208571476456428_8180173254304989184_nTot voor kort had ik er nog nooit van gehoord: Planga brillen. Maar inmiddels zie je ze overal en hebben onze dochters er ook een.

Ineens zie je ze op festivals en op het schoolplein. De snelle planga. Een hip en flitsende zonnebril in een kek kleurtje. De hype rondom de snelle planga’s hebben we te danken aan rapper Donnie, ook wel bekend als Maradonnie. Deze rapper plaatst op zijn Instagram het ene planga kiekje na het andere. En waar komt het woord snelle planga vandaan? Donnie: “De definitie van een snelle planga is als je zeg maar iemand ziet, maar je ziet z’n bril, maar je ziet hem snel. Maar je moet nog een keer kijken. Dus als je twee keer kijkt, dat is de definitie van een snelle planga ouwe.’’ Ja, ja. En uiteraard kennen we ook zijn nummer Snelle Planga.

Aan het montuur moet ik toch nog even wennen. Geen twee glazen maar gewoon uit een stuk. De kleurtjes vind ik wel erg leuk. En dan zijn ze te krijgen in gewoon zwart glas, zilver en olie. Dan vind ik die met olie gewoon zo fout dat het weer leuk is. En dat is waarschijnlijk ook waarom het een rage is geworden. De planga’s zijn zo apart (en lelijk) dat je ze gewoon moet hebben.

De Planga is op vele plaatsten te koop. Op internet moet je alleen wel goed opletten. Sommige sites zijn al uitverkocht, andere sites hebben lange levertijden. Ik haalde de planga’s bij Carnavalsland. Daar hebben ze nog vele kleuren, maar ook stoer zwart en wit, en verschillende glazen. En niet onbelangrijk: direct leverbaar.

12 gedachten over “Snelle planga’s

  1. Ik had er nog nooit van gehoord en nu gezien, ik heb ze dus ook nog nooit gezien… Ik hoop dat mijn kinderen ze eigenlijk ook niet te zien krijgen want zo leuk vind ik ze niet 🙂

  2. Nog nooit van gehoord en nog nooit gezien haha. Moet zeggen dat ik er ook niet heel erg kapot van ben, maar ik denk dat mijn zoontjes ze wel helemaal geweldig zouden vinden

Geef een reactie