Speelgoed: Halli Galli

halli galli

In deze blog wil ik jullie een leuk en leerzaam spelletje laten zien: Halli Galli. Dit spelletje is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Voorwaarde is dat ze kunnen tellen en sommetjes tot vijf een beetje beheersen. Hier werd het door Anne gespeeld op de BSO en ze vond het zo leuk dat we het vorig jaar zelf aangeschaft hebben.

 

Halli Galli is een spelletje in een klein doosje. Het bevat een belletje en een stapel kaarten. Op de kaarten staat fruit afgebeeld. Op het ene kaartje staat slechts 1 stuk fruit afgebeeld, op het andere twee, drie, vier of vijf. Je kunt het spel met meerdere spelers spelen, maar hier spelen Anne en Emma het vaak samen. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart van zichzelf zichtbaar. Als van een bepaald soort fruit precies 5 exemplaren zichtbaar zijn (bijvoorbeeld 2 op Annes kaart en 3 op Emma’s kaart), proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle opengelegde kaarten. En wie geen kaarten meer heeft, heeft verloren.

1004004000008442_1Het is niet alleen een leuk reactiespelletje maar het is ook nog leerzaam. Spelenderwijs worden de sommetjes tot vijf geoefend. Hoe beter ze zijn in de sommetjes, hoe eerder ze op het belletje kunnen reageren. Hier wordt het spelletje regelmatig gespeeld. Ik vind het dan ook een echte aanrader en een leuk idee voor in de schoen of onder de kerstboom.

Je koopt Halli Galli (€14,95) in de speelgoedwinkel of online, bijvoorbeeld bij bol.com.

Deze post bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

11 gedachten over “Speelgoed: Halli Galli

  1. ik had e rvaag wel eens van gehoord, waraschijnlijk van een van de kinderen, die integenstelling tot hun moeder, wel van spelletjes houden

  2. Ik kende hem nog niet. Lijkt me wel een lekker actief spel. Alleen vraag ik mij wel af hoe ze bij de naam Halli Galli komen hihi. Ligt wel lekker in de mond 🙂

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een overzicht van het leukste speelgoedBlogsbyingrid

Geef een reactie