Recept: Stamppot zuurkool met ananas en rookworst

IMG_20180926_171845_1Dit gerecht was als kind mijn lievelingsgerecht in de winter. Wij aten best veel verschillende soorten stamppot en de meeste vond ik ook wel lekker, maar deze was favoriet. Waarschijnlijk door de ananas want als kind was ik al dol op ananas.

Wat heb je nodig (voor circa 4 personen)?

  • 500 gram zuurkool (verse zuurkool of voorverpakte naturel zuurkool)
  • 600 gram (stamppot) aardappels
  • blikje ananas (circa 250 gram)
  • rookworst (wij zijn fan van Unox rookworst en dan de magere variant)
  • zout

Hoe maak je het?

IMG_20180926_165346_4

Doe de zuurkool met een klein laagje water (circa vijf eetlepels) in een pan. Breng dit aan de kook en kook de zuurkool in 20 á 25 minuten zachtjes gaar. Kook de aardappels met wat zout in een andere pan in 20 á 25 minuten zachtjes gaar.

Giet de aardappelen en de zuurkool af. Stamp de aardappels fijn en maak er een smeuïgeIMG_20180926_171819_4 puree van met het sap van de ananas uit blik. Schep de zuurkool er door en voeg als laatste de stukjes ananas toe. Serveer met rookworst

Eet smakelijk

9 gedachten over “Recept: Stamppot zuurkool met ananas en rookworst

  1. ohjee zuurkool daar heb ik echt een haat liefde verhouding mee . In de meeste gevallen lust ik het niet ik heb het eens op in een ovenschotel die vond ik wel lekker . Ik ga dit recept maar eens een keer proberen wie weet vind ik het heerlijk

  2. Ziet eruit als een prima recept.. ik geloof dat wij dit nog nooit met de kinderen gegeten hebben, misschien dus maar eens proberen nu het nog winter is. 🙂

  3. Ben dol op zuurkool met worst. maar ananas? Brr krijg daar rillingen van om het in mijn eten te verwerken.

  4. Jaa zuurkool is ook echt mijn all time favourite! Ik vind het echt super lekker! Met ananas vind ik het juist minder, maar vele mensen om mij heen eten het ook graag met ananas.

Geef een reactie