Hulp bij hooikoorts: Similasan oogdruppels

Zodra de temperatuur even wat hoger is en het zonnetje schijnt, lijkt het of de natuur weer een beetje wakker wordt en alles weer begint te groeien en bloeien. En daarmee begint helaas ook het hooikoorts seizoen want de eerste pollen zijn dan al weer in de lucht. En dan begint de jeuk, het niezen en de rode ogen. Ik schreef al eerder over hooikoorts bij kinderen en medical taping bij hooikoorts. Een van de vervelendste klachten is toch wel de jeukende ogen. En met wrijven in de ogen maak je het alleen maar erger. Op zoek naar oogdruppels dus. Wij testten de oogdruppels van Similasan.

Jeukende ogen

Niks is vervelender dan jeukende ogen. Het is lastig en door te wrijven wordt het vaak alleen maar erger. Dan kunnen ze ook nog eens dik worden en voel je je niet alleen slecht maar zie je er ook niet top uit. En ook al gebruik je neusspray en medicijnen, toch kan het zijn dat je ogen blijven irriteren. Door het gebruik van oogdruppels zou je er minder last van kunnen hebben. Nu heb ik zelf zachte lenzen en zijn niet alle oogdruppels geschikt. Ik heb al eens bij de drogist gestaan en kon niks vinden dat geschikt was voor contactlensdragers.

 

Similasan oogdruppels

hooikoorts_300xSimilasan oogdruppels  zijn oogdruppels die je ogen hydrateren en kalmeren en helpen daardoor tegen jeukende en branderige ogen door hooikoorts of andere allergieën. Fijn om te weten is dat Similasan oogdruppels natuurlijke bestanddelen bevatten. Zelf draag ik dus zachte contactlenzen. Niet alle oogdruppels zijn geschikt voor contactlensdragers maar de Similasan oogdruppels gelukkig wel. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor kinderen (ouder dan twee jaar).

De hooikoorts oogdruppels zijn makkelijk in gebruik. Ze zitten in een handig flesje en je druppelt voorzichtig in je oog. De oogdruppels zijn na opening drie maanden houdbaar. Dat is best lang. Veel neussprays en oogdruppels zijn vaan slechts een maand houdbaar na opening. Dan moet je steeds een nieuw flesje kopen. De druppels werken echt verlichtend. Je ook is minder droog en mede daardoor heb je minder last van jeuk.

Waar te koop

Je kunt Similasan oogdruppels online kopen maar ook bij de apotheek of drogist. Op de website van Similasan vind je een overzicht. De hooikoorts oogdruppels kosten €10,80. Daarnaast heeft Similasan ook oogdruppels voor andere oog ongemakken zoals rode ogen, rode ogen en computer ogen.

Similasan

 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

 

 

16 gedachten over “Hulp bij hooikoorts: Similasan oogdruppels

  1. Wat een goede tip. Gelukkig heb ik zelf geen last van hooikoorts, dat lijkt me echt enorm vervelend.

  2. Ik kan er (gelukkig) niet over mee praten. Het lijkt mij echt heel vervelend om te hebben. Hoewel ik niet uit ervaring mee kan praten zie ik wel in mijn omgeving dat het gebruiken van honing/propolis van de plaatselijk (!!) imker een wereld van verschil kan maken.

  3. Ik heb geen hooikoorts, maar wel in lichte mate last van pollen, ik kan me voorstellen hoe vervelend het is als dit nog eens 10 keer zo erg is. Bedankt voor de tips!

  4. Ja hooikoorts.. ik geniet intens van de lente maar hooikoorts blijft wel een dingetje hoor. Ik probeer het altijd uit te zingen, wel goed dat ik nu meer bijleer over producten die helpen!

  5. Mijn dochter heeft last van haar ogen door hooikoorts. Goed je dat je er nu even aan herinnert. Dan kunnen we alvast wat bestellen!

Geef een reactie