Trakteren: cupcakes met botercrème en aardbeien

20190927_0756363612635004176587905.jpgEerlijk moet ik bekennen dat ik niet altijd zin heb in ingewikkelde traktaties maken. Op Pinterest en andere social media zie ik de mooiste traktaties voorbij komen. Maar meestal zijn dit tijdrovende en vaak niet de makkelijkste klussen. En nu wil ik best af en toe echt mijn best doen, maar er zijn best veel momenten waarbij de meiden mogen trakteren. Denk aan hun verjaardag, maar ook aan een high tea op school of het kerstdiner op school. En soms is het dan ook fijn om een makkelijke traktatie te maken. Zo ook de traktatie in deze blog: cupcakes met botercrème en aardbeien.

Zelf bakken of snel klaar?

Het leuke aan deze traktatie is dat je zelf kunt kiezen wat je zelf maakt of wat je kant en klaar koopt. Laatst mocht Emma op school iets mee nemen voor een high tea in de klas als afsluiting van de gouden weken. De dag er voor moest ik de hele dag werken en hadden we ’s avonds informatieavond op school. Dus ik had niet echt tijd om lang ik de keuken te staan en ik hou toch wel van lekker vers. Gelukkig hoefde ze niet voor de hele klas iets mee te nemen. Elk kind nam vijf stuks mee voor de high tea. Emma wilde graag cupcakes met een toef en een aardbei.

Botercrème en aardbei

20190927_0756108771932656187541942.jpgDoor mijn tijdgebrek heb ik kant en klare cupcakes bij de supermarkt gekocht. ’s Avonds na de informatie avond heb ik botercrème gemaakt. Dit kun je natuurlijk helemaal zelf volgens recept maken. Ik maakte het met de mix van Dr Oetker. Ik voegde er wat rode kleurstof en aardbeiensaus aan te toe en kreeg een roze botercrème met lichte aardbeiensmaak. De botercrème bewaarde ik in de koelkast. ’s Ochtends heb ik de botercrème op de cupcakes gespoten en een aardbei erop gedaan. En klaar waren de cupcakes voor de high tea!

Variëren voor elk thema

En weet je wat zo leuk is aan deze traktatie? Je kunt er eindeloos mee variëren. Maak een toef in Halloween kleuren (zwart/oranje/paars/groen) en doe er een pompoen of heksenhoed van fondant of suikerwerk op. Of maak ze in herfstkleuren met een blad, eikeltje of paddenstoel. Of in kerstkleuren met een kerstballetje. En ga zo maar door.

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie traktaties

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

 

 

 

9 gedachten over “Trakteren: cupcakes met botercrème en aardbeien

  1. Wij hebben toevallig van de week ook cupcakes getrakteerd. Ik heb de botercreme toch maar achterwege gelaten, omdat ik ’s ochtends geen tijd meer had om het er op te spuiten. Gelukkig waren de cakejes van zichzelf ook al mooi gekleurd door de verschillende kleuren beslag

Geef een reactie