Speelgoed – Ravensburger puzzel ‘Cities of the World’

rioBuiten spelen doen onze meiden maar al te graag. Maar wat als het buiten geen lekker weer is? Als de regen met bakken uit de hemel komt? Dan moet je je binnen vermaken. En liever niet de hele dag voor de televisie, op een tablet of computer. Wij hebben het puzzelen ontdekt. En dan geen puzzels in puzzelboekjes maar legpuzzels. Natuurlijk maakten de meiden als kleine meisjes ook legpuzzels. Maar nu maakten we samen met Anne een puzzel van Ravensburger van maar liefst 1.000 stukjes.

Puzzelen

Eigenlijk is puzzelen gewoon heel erg leuk. En met een puzzel van 1.000 stukjes ben je wel even zoet.  Je geduld wordt in ieder geval steeds weer op de proef gesteld om dat ene puzzelstukje te vinden. Je bent intensief en geconcentreerd bezig. En met puzzelen verbeter je je geheugen omdat tijdens het puzzelen zowel je linker- als je rechter hersenhelft aan het werk worden gezet. Daarnaast kan het ook nog eens heel gezellig zijn en leer je samenwerken. Want als die puzzel eenmaal op tafel ligt, wil iedereen wel even meehelpen.

‘Cities of the World’ van Ravensburger

De legpuzzel serie ‘Cities of the World’ van Ravensburger is een aanrader. De serie bestaat inmiddels uit verschillende wereldsteden, waaronder Parijs, Brussel, Amsterdam, New York, Londen en Wenen. Sinds kort is daar een nieuwe stad aan toegevoegd waarbij alles draait om carnaval. En dat past natuurlijk wel bij ons. De stad waar het in deze puzzel om draait is Rio de Janeiro! Tekenaar Frans Le Roux zorgt ervoor dat je naar de afbeelding blijft kijken. Je ziet steeds weer nieuwe personen en ontdekt doldwaze dingen. De Amerikaanse toeristen Bob en Nancy kom je tegen op iedere legpuzzel die uit 1.000 stukjes bestaat. Om te weten wat ze precies meemaken op hun reizen, moet je eerst de puzzel goed in elkaar te leggen. Pas dan zie je namelijk dat de situatie op de doos anders is dan op de afbeelding van de legpuzzel.

Puzzelen maar

Samen met Anne begon ik aan deze legpuzzel. Anne is nog wat jong om deze puzzel zelfstandig te maken. De aanbevolen leeftijd is 14-99 jaar. Anne is nog geen negen. Maar samen gaat het prima. We begonnen met de randen en daarna steeds op kleur een deel verder af maken. Het was een hele klus en we hebben we meerdere dagen aan gepuzzeld. En papa en mama hebben ’s avonds af en toe ook nog een beetje gepuzzeld. Want het blijft toch echt een leuke bezigheid. En het is zo leuk te zien dat de puzzel steeds verder af komt.

Tijdens het puzzelen kwamen we al een verschil tegen tussen de afbeelding op de doos en de afbeelding op de puzzel. Dat was wel even vreemd. ” Dit klopt niet mam,” zei Anne.

En dan kom je op het moment dat de puzzel af is! Helemaal trots waren we dat het gelukt was! We hebben de afbeelding nog eens goed bestudeerd, want er is zoveel op te zien! En Anne heeft de smaak nu te pakken, want ze wil nog veel meer legpuzzels maken!

legpuzzel

Waar te koop?

De legpuzzels uit de serie ‘Cities of the World’ hebben een adviesprijs van € 16,99. Je koopt ze bijvoorbeeld bij bol.com.

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

12 gedachten over “Speelgoed – Ravensburger puzzel ‘Cities of the World’

    • Ik ben niet zo’n fan van puzzelen. Al moet ik wel zeggen dat het sinds m’n kindertijd geleden is dat ik het deed dus misschien moet ik het weer eens een keer proberen haha.

  1. Wat raar dat er een verschil zat tussen de doos en de puzzel, nog nooit mee gemaakt. Wij puzzelen ook vaak, meer landschappen, mijn moeder maakt juist deze vrolijke puzzels.

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Speelgoed – Ravensburger Disney puzzelBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Ravensburger escape room puzzelBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Ravensburger 3D puzzelBlogsbyingrid

Geef een reactie