Ravensburger escape room puzzel

Ravensburger escape room puzzel 3 Kitchen of a witch - 759 stukjesDe laatste tijd zijn we helemaal in de ban van legpuzzels. Ik liet jullie eerder al een paar leuke legpuzzels zien. Ravensburger komt nu me iets nieuws: escape room puzzels. Je kent vast het concept van de escape room wel. Tegenwoordig heel populair. Tijdens dit  spel word je als groep opgesloten in een ruimte en aan de hand van puzzels en raadsels moet je zien te ontsnappen. Ravensburger liet zich hierdoor inspireren en komt nu met de escape puzzel voor iedereen die van legpuzzels én raadsels houdt. Ik was meteen benieuwd hoe dit in zijn werk zou gaan.

Hoe werkt een escape room puzzel?

Eerst maak je de puzzel die uit precies 759 stukjes bestaat. Maar tijdens het puzzelen, zie je dat sommige afbeeldingen op de doos anders zijn dan op de puzzel. En juist hier zitten je aanwijzingen en tips verborgen. In totaal zijn er acht Escape Puzzels, van een heksenkeuken tot de sterrenwacht en van een vampierenslot tot een wolvenroedel. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen!

20191116_1218268732147943369397371.jpgNet als bij de echte Escape Rooms, komen intuïtie, logisch nadenken en combineren  goed van pas om de raadsels, die verborgen zitten in de afbeelding van de puzzel, op te lossen. Heb je het antwoord van een raadsel gevonden? Dan heb je een puzzelstukje verdiend, die je uit de gemaakte puzzel mag pakken. Heb je ze allemaal gevonden, dan ben je wel heel dicht bij je antwoord en jouw Escape puzzel!

Kom je er niet uit? Geen probleem? Scan de QR-Code op de gebruiksaanwijzing waardoor je direct op de website voor meer hulp en tips terecht komt. Weet je zeker dat je de oplossing hebt gevonden? Maak dan de envelop open, die in de verpakking zit. Hierin vind je het enige juiste antwoord.

De keuken van de heks

In totaal zijn er acht Escape Puzzels. Wij kozen voor de keuken van de heks. Daar zit een kort verhaaltje bij. Als hobbychef ben je op een zonnige herfstmiddag op paddenstoelenjacht in het bos. Je hebt net een prachtige paddenstoel ontdekt en meegenomen en besluit alvast een klein stukje te proeven. Kort daarna word je duizelig. Alles begint te draaien en je valt neer aan de voet van een grote, oude  boom. Je hebt jezelf vergiftigd en moet snel handelen om jezelf te redden. Plotseling zakt de grond onder je vandaan en val je de diepte in. Je bent in een donkere kamer die doet denken aan de keuken van een heks. Zou je hier een antigif kunnen vinden?

De puzzel is echt super leuk om te maken. Je zit al snel dat sommige stukjes genummerd zijn, dat afbeeldingen afwijken van de de afbeelding op de doos en dat er (getallen) raadsels in verborgen zijn. Nadat de puzzel helemaal gemaakt is, moet je eerst alle raadsels oplossen. Daaruit volgt de uiteindelijke oplossing. En hoe je tot die oplossing komt, ga ik natuurlijk niet verklappen. Wel geef ik toe dat we de QR-code gescand hebben en een beetje hulp daardoor hebben gehad. Wij hebben veel plezier gehad met het maken van deze puzzel en het oplossen van de raadsels. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de overige escape puzzels.

Lees ook: Ravensburger 3D puzzel

Waar te koop?

Ravensburger escape puzzels zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. , De prijs ligt rond de € 16 en de puzzels zijn zowel online (bijvoorbeeld bij bol.com) als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.

Lees ook:

Ravensburger puzzel ‘Cities of the World’

Ravensburger Villainous Disney Puzzels

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

5 gedachten over “Ravensburger escape room puzzel

  1. Zo geeft Ravensburger een tweede dimensie aan het puzzelen. Mij lijkt het een hele klus om de verhaallijn zo goed in elkaar te zetten. Bij mij zou het antwoord te snel gevonden zijn 😉

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Speelgoed – Ravensburger Disney puzzelBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Ravensburger Escape Puzzel KidsBlogsbyingrid

Geef een reactie