Ravensburger 3D puzzel

De laatste tijd ben ik weer fanatiek aan het puzzelen geslagen. Vaak maak ik Wasgij puzzels, escaperoom puzzels en Disney puzzels. Maar deze leuke 3D puzzel van Ravensburger zag er zo leuk uit. Ik heb nog nooit eerder een 3D puzzel gemaakt. De kinderen hebben wel eens een 3D pennenbakje puzzel gemaakt, maar ik zelf nog nooit. Terwijl er zulke mooie 3D puzzels zijn. En deze heeft ook nog LED verlichting.  Een mooie 3D puzzel om eens uit te proberen.

Lees ook: Ravensburger puzzel ‘Cities of the World’

In de spotlights

Ik wist dat Ravensburger 3D puzzels had van bekende gebouwen zoals het Vrijheidsbeeld en de toren van Pisa en zelfs het IJspaleis uit Disney Frozen. Daarnaast kende ik de 3D wereldbal. En zoals gezegd, hebben de kinderen een 3D pennenbakje. Maar tegenwoordig zijn er veel meer soorten 3D puzzels van Ravensburger, zoals voertuigen en sneakers, zowel voor volwassenen als kinderen. Of haal de kerst in huis met deze nieuwe 3D puzzel van een peperkoek huisje met LED-verlichting. De precies passende kunststof puzzelstukjes zorgen altijd voor een perfecte stabiliteit. Zonder lijm puzzel je dus een stevig bouwwerk in elkaar. De 3D puzzel bevat een bodemplaat met afbeeldingen waarop de puzzel wordt gebouwd. En voor de finishing touch zijn er verschillende accessoires bijgeleverd.

Lees ook: Ravensburger Villainous Disney Puzzels

Gingerbread House – Night Edition

Het puzzelen zelf is eigenlijk heel simpel. Je kunt naar de afbeelding kijken, maar je kunt ook gewoon de nummering volgen. Dat laatste heb ik gedaan. De muren van het peperkoekhuisje bestaan uit 216 gebogen, platte en vouwbare stukjes. Zo maak je een leuk peperkoekhuisje, zonder lijm te gebruiken.

Nadat je de muren van het peperkoekhuisje gebouwd hebt, kun je verder met het in elkaar zetten van het dak met schoorstenen en dakkapelletjes. Vervolgens maak je de bodemplaat en kun je de LED-verlichting er in maken. Tenslotte zet je het huisje op de bodemplaat en in de doos van de puzzel en heb je een super leuk peperkoekhuisje! En ’s avonds doe je de LED-verlichting aan voor een gezellig sfeertje.

Waar te koop?

Deze Ravensburger 3D puzzel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar. De prijs ligt rond de € 30 en de puzzels zijn zowel online (bijvoorbeeld bij bol.com) als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.

Lees ook: Ravensburger escape room puzzel

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920
facebook-icon-preview-1-400x400

4 gedachten over “Ravensburger 3D puzzel

  1. deze 3D puzzels waren mijn zoons favorieten toen ze nog klein(er) waren 😉 super puzzels, al werden ze wel maar één keer in mekaar gezet, om daarna ergens op een rekje gezet te worden

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Ravensburger Pokémon DoolhofBlogsbyingrid

Geef een reactie