Kalender – Elke Dag Groener

Duurzaamheid. Een thema dat we steeds vaker tegen komen. Denk maar aan de plastic soep waar we helaas met zijn allen toch aan meewerken. Als ik soms zie hoe snel de plastic afval container bij ons vol is, dan schrik ik daar wel eens van. Maar in ons dagelijks leven kunnen we genoeg doen om toch steeds een beetje duurzamer te zijn. Daarmee kan deze kalender Elke dag groener je helpen.

Elke Dag Groener

Wat kun je in je dagelijks leven doen om tot een groenere levensstijl te komen? In de kalender elke dag groener ga je in 365 stappen/dagen op weg naar een duurzamer leven. Met elke dag een nieuwe praktische tip voor een groenere en bewustere manier van leven.

De kalender is in de vorm van een bureaukalender dus je kunt hem makkelijk in je keuken of op je bureau neerzetten en elke dag een nieuwe tip lezen. De kalender heeft geen jaartal of dagen maar allen maand- en dagnotatie, waardoor hij jaar in jaar uit te gebruiken is. Extra duurzaam dus.

Lees ook: Duurzaamheid voor kinderen: Koos zoekt een huis

Is duurzaam duur?

Duurzaam leven hoeft niet duur te zijn. In deze kalender staan tips die eerder geld opleveren, dan geld kosten. Bijvoorbeeld: pak eens wat vaker de fiets of ga lopend in plaats van met de auto op kleine afstanden. Fietsen of lopen kost niks, je auto wel.

En wat doe je met kleding die je niet meer draagt? Binnen onze vriendinnengroep wordt kleding, speelgoed en andere kinderspullen doorgegeven van de oudere kinderen naar de jongere kinderen. Super leuk en duurzaam. En waar niemand interesse in heeft breng ik naar de kringloop of zet ik op de weggeefhoek op Facebook. En nog zoiets. Laat jij de kraan lopen wanneer je je handen inzeept of je tandenpoetst? Dat is helemaal niet nodig. Gebruik koud water en zet de kraan tussentijds uit, dat scheelt in het verbruik en de kosten.

Lees ook: Ga voor groen!

Afval scheiden en verminderen

Ook belangrijk is het scheiden van afval. Hier thuis hebben we een container voor plastic/verpakkingen, een voor GFT en een voor restafval. Daarnaast staat in de schuur een doos voor oud papier en een doos voor glaswerk. De containers wordt aan huis geleegd en oud papier en glas brengen we regelmatig weg.

Afval scheiden is een kleine moeite maar scheelt enorm. In de kalender staan tips over welk afval in welke container hoort. Niet al het glas mag bijvoorbeeld in de glasbak. En zo zijn er meer tips, wat wel en niet in bepaalde containers mag of toch restafval blijkt te zijn.

Lees ook: Minder afval, minder verspillen

Al met al staat deze kalender boordevol bruikbare tips. Sommige tips kende je al of liggen voor de hand, andere tips zijn toch echt eyeopeners. De kalender is leuk om thuis neer te zetten maar ook leuk om cadeau te geven. Zo komen we samen tot een duurzamer leven en zorgen we goed voor het milieu.

Waar te koop

Deze kalender kost € 19,95 en is online verkrijgbaar bij elke dag groener.

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

SHARE THIS:

1 gedachte op “Kalender – Elke Dag Groener

Geef een reactie