Lezen – Koos Zoekt Een Huis

Al vaker schreef ik over duurzaamheid, milieu en natuur. Iets waar we ons tegenwoordig toch steeds meer mee bezig houden. En ook belangrijk om aan onze kinderen mee te geven. Wij leren ze ook om zuinig te zijn op de natuur, geen rommel in de natuur te maken en zo min mogelijk te verspillen. In deze blog een boek voor (jonge) kinderen en hun (groot)ouders waarin ze samen kunnen ontdekken hoe we goed voor de aarde kunnen zorgen.

Het verhaal – Koos Zoekt Een Huis

Koos zoekt een huis is het allereerste boek van Koos de Koala. In dit boek leer je Koos kennen. Koos is dol op eten en slapen. Maar op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven. Want grote gele monsters hakken alle bomen om! Koos kan ontsnappen, maar kan nu niet meer naar huis en is al zijn spullen kwijt. Koos gaat vol goede moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen.

Het boek

Het boek is helemaal in kleur met mooie glanzende pagina’s. Het boek heeft ongeveer 30 pagina’s. Na het verhaal over Koos de Koala volgen nog enkele pagina’s met extra informatie over Koos en over wat jij kunt doen zodat er minder bomen worden gekapt. Ook maak je kennis met de schrijvers van het boek en met het YouTube kanaal van Koos en Moos. Hierin gaan Koos en Moos samen op avontuur voor een groene aarde! 

Het boek is superleuk om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer drie tot zeven jaar. Door de mooie tekeningen in kleur is er genoeg te zien en kunnen de kinderen het verhaal echt mee beleven.

Met iets oudere kinderen kun je het boek juist samen lezen. En zo kun je ook samen het gesprek aan gaan over de natuur, het milieu en het klimaat. Emma vond het leuk om zelf het boek te lezen en we hebben het gehad over de natuur en hoe we goed voor de natuur kunnen zorgen.

Waar te koop

Het boek Koos zoekt een huis kost € 14,99 en is online te koop bij Koos de koala shop en bijvoorbeeld bol.com.

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

11 gedachten over “Lezen – Koos Zoekt Een Huis

  1. Wat een prachtig boek is het he! Ik heb hem ook gekregen en al zijn de jongens hier iets ouder, ze vinden hem prachtig. Ik vind de illustraties schitterend en de boodschap heel mooi.

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kalender – Elke Dag GroenerBlogsbyingrid

Geef een reactie