Ga voor groen!

ga voor groen

Duurzaamheid komt regelmatig voorbij op mijn blog. Het is natuurlijk ook een actueel thema. En nu vond ik een leuk boek voor kinderen over dit onderwerp. Het boek ” Ga voor groen! Wat jij kunt doen om de wereld groener te maken.” van uitgeverij de Witte Leeuw is een leuk en leerzaam boek voor kinderen vanaf een jaar of acht. Het staat vol weetjes, uitleg en tips hoe we samen voor een groenere wereld kunnen zorgen.

Ga voor groen!

Het boek begint met een verjaardagsfeestje van Lulu. Het was een super feest maar na afloop is het een enorme bende. Niet alleen een hoeveelheid cadeaus zoals speelgoed maar ook ballonnen, inpakpapier en etensresten. Maar wat gebeurt er allemaal met dit afval? De vrienden Lulu, Daan, Emma en Amir gaan op onderzoek uit en leren hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen. En dat is helemaal niet zo moeilijk! En ook belangrijk om te weten en altijd aan te denken, is dat alle kleine beetjes helpen en we hier samen voor kunnen zorgen.

Het boek staat vol tips die ook voor kinderen herkenbaar en haalbaar zijn. Laat de kraan bijvoorbeeld niet onnodig aan, doe de lampen uit als je weggaat, help mee afval scheiden. Maar ook het hergebruik van producten: koop niet zo maar alles, maar leen je boeken bij de bieb. Spullen die je niet meer nodig hebt, kun je op een rommelmarkt verkopen, naar de kringloop brengen of aan een goed doel geven.

Ook erg leuk om te lezen was de recycle cirkel. Hier staat in wat er van gescheiden afval wordt gemaakt. Wist jij bijvoorbeeld dat van zacht plastic rugzakken en slaapzakken worden gemaakt? Dit boek staat boordevol groene tips voor een betere wereld. Het helpt de kinderen begrijpen wat afval voor gevolgen heeft en hoe we dit kunnen verminderen.

Het boek

ga voor groen inkijk

Ga voor groen! is een leuk boek met teksten en heel veel leuke illustraties. Daarmee is het een leuk boek om samen in te lezen. Het boek heeft 45 pagina’s en achterin vind je een woordenlijst met de uitleg van een aantal begrippen.

Ook enthousiast geworden? Ga voor groen! van Uitgeverij de witte leeuw kost € 10,49 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. En wie weet, hebben ze het (binnenkort) ook in de bieb! ISBN: 978 94 92901 16 3.

.

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

7 gedachten over “Ga voor groen!

  1. Hartstikke leuk. Wij hadden ook dit soort boeken toen de kids nog klein waren (weet de titels niet meer) en dan leren ze het spelenderwijs waardoor ze later bewuster ermee omgaan.

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kalender – Elke Dag GroenerBlogsbyingrid

Geef een reactie