Minder afval, minder verspillen

9200000109747986Duurzaamheid is iets wat steeds meer aandacht krijgt. Dat merk ik ook bij mezelf. Ik denk toch meer na over het milieu, afval scheiden en recyclen. Zo schreef ik al eens over de herbruikbare boterhamzakjes van Ecosane en de Herbruikbare reinigingsdoekjes van Lamazuna. Nu zag ik dit interessante boek van Deltas: minder afval, minder verspillen. Een boek met tips en advies en zelfs een programma waarmee je in vier weken een expert wordt in zero waste!

Het is een super leuk boek dat makkelijk weg leest en het staat boordevol handige tips. Er staan niet alleen tips in om minder afval te hebben, maar er staan bijvoorbeeld ook recepten in DIY cadeaus zonder verspilling. Waar ik denk ,dat wij best wel al ons best doen, merk ik ook dat ik sommige dingen echt moeilijk vind. Wij doen bijvoorbeeld bewust aan afval scheiden (papier, glas, GFT, plastic) en ik heb tegenwoordig bijna altijd een herbruikbare tas mee in mijn handtas. Maar als ik lees over geen industriële cosmetica meer te gebruiken en zelf cosmetica, conserven en dranken te maken, dan schrik ik toch een beetje. Ik vries echt wel af en toe wat in en sta ook wel open voor een bamboe tandenborstel in plaats van een van plastic. Maar zelf cosmetica maken dat vind ik best een beetje eng.

Door het lezen van dit boekje wordt wel je meer bewust van hoe duurzaam je eigenlijk bent (of niet) en op welke wijze je meer duurzaam bezig kunt zijn en dus minder verspild. Want die plastic soep moeten we toch niet willen!

garbage-2369821_1920

Dit boek van Deltas kost € 12,50. Het is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044753486

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

9 gedachten over “Minder afval, minder verspillen

  1. Mijn dochter van 17 is laatst begonnen zelf wat DIY make up en verzorgingsproducten te maken, lijkt moeilijker dan het is hoor. En je weet direct wat er allemaal in zit.

  2. De prijs van dit boekje vind ik goed te doen, en de cover oogt leuk. Tegelijkertijd word ik soms een beetje moe van de grote hoeveelheid boeken over dit onderwerp. Staat er nog wat nieuws in?

  3. klinkt als een goed boek. Ik recycle zoveel als ik kan, koop geen onnodige plastic tasjes, laat het water niet lang lopen en douche ook niet lang. Zo probeer ik wat bij te dragen

  4. ik vind duurzaamheid erg belangrijk en ben hier redelijk bewust mee bezig. Toch kan het nog beter hoor… ik denk dat menig huishouden veel aan het boekje zal hebben.

  5. Ik ben ook op een plastic dieet, vind het zo belangrijk om duurzamer te leven. Het is ook niet echt zo dat we een keuze hebben.. de aarde heeft ons nodig. En als we allemaal een steentje bijdragen wordt de wereld weer een héél stuk schoner!

Geef een reactie