Strandlakens – zoveel keus. Wat kies jij?

20190628_1457344649637052085386913.jpg

Strandlakens. Je kunt er nooit genoeg hebben. Wij hebben ze in allerlei soorten, kleuren en maten. Van gewone strandlakens tot ronde strandlakens en hamam doeken. En toch hebben we dit jaar weer iets nieuws: hydrofiele strandlakens. Ja, je leest het goed. Geen hydrofiel luiers maar hydrofiel strandlakens.

Verschillende soorten strandlakens

We hebben verschillende strandlakens. De ” gewone” grote handdoeken in verschillende maten. Sommige gekregen bij een aankoop van bijvoorbeeld kleding, andere gekocht op vakantie. De kwaliteit varieert. Dat merk je vooral aan de grootte en de dikte van het strandlaken. Uiteraard deden we ook mee aan de de trends van de ronde strandlakens en de hamam handdoeken. En nu dus de hydrofiel strandlakens.

Lekker zacht

Toen laatst het zwembad in de tuin stond en de meiden zich lekker wilden afdrogen, vond Emma in de kast nog een hydrofiel luier. Ik heb er een aantal bewaard. Ze zijn soms nog best handig. Ze vond dit zo lekker om zich mee af te drogen. Lekker zacht en dun. Ze wilde alleen dat die groter was. Een gewone hydrofiel luier is van 60×60 cm. Tegenwoordig heb je ook hydrofiel doeken van 110×110 bijvoorbeeld bij de Hema. Maar ook deze vond Emma eigenlijk te klein. Ze wilde graag een strandlaken van deze lekkere stof.

XXL hydrofiel laken

20190628_1458002824674548288931260.jpg

Toevallig zag ik bij Villa Uk een XXL hydrofiel laken. Een eenpersoons laken met een afmeting van 140×200 cm. Dat was wat Emma graag wilde! Deze lakens zijn ideaal. Niet alleen om mee af te drogen of lekker om te slaan met zwemmen, maar ook om lekker koel onder te slapen. En doordat ze lekker dun zijn, nemen ze veel minder ruimte in beslag. Dus heel handig voor op vakantie!

 

Deze blog bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

10 gedachten over “Strandlakens – zoveel keus. Wat kies jij?

  1. Ik houd zelf erg van dikke handdoeken maar ik denk dat dit wel heel erg fijn is om onder te slapen in de zomer inderdaad!!

  2. Zo’n XXL hydrofiel lijkt me inderdaad ideaal voor op vakantie. De xl gebruiken we nog steeds regelmatig, dit is nog fijner qua maat denk ik.

  3. Had er nog nooit van gehoord maar kan me idd voorstellen dat het ideaal is. Zeker om onder te liggen. Die dikke deken heeft me net de halve nacht wakker gehouden haha en ik moet wel iets over me heen hebben. Eentje om te onthouden dus!

  4. Ik neem om op te liggen altijd een pareo mee, die is lekke groot en voor de jongens heb ik laatste een hele grote Nintendo badlaken gekregen, ideaal, precies wat jouw dochter zo lekker vind, ze kunnen er onder liggen, helemaal in wikkelen en droogt prima af.

  5. Het is dat ik even op moet letten financieel, want ik had ze bijna besteld. Ik ga overleggen met de man. Heel fijn en goed. Inderdaad licht, dun, makkelijk droog en gewoon heel leuk.

  6. Ik begon me af te vragen of ik nou eigenlijk wel een strandlaken heb. Toen bedacht ik me dat ik al jaren eentje van Jip en Janneke heb, haha. Ach je bent nooit te oud!
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie