Herbruikbare boterhamzakjes van Ecosane

garbage-2369821_1920Duurzaamheid is iets waarover we steeds meer horen en wat ook steeds belangrijker wordt. Denk maar aan de plastic soep waar we met zijn allen aan meewerken. Als ik soms zie hoe snel de plastic afval container bij ons vol is, dan schrik ik daar wel eens van. Waar ik zelf tegenaan liep bij de lunch voor de meiden is het gebruik van aluminiumfolie. Brood en fruit gaat in trommels, drinken in bekers, dus daar komt geen afval aan te pas. Maar een cracotte in de boterhamtrommel wordt vaak zacht en klef, dus deed ik daar altijd aluminiumfolie omheen. Totdat ik via Ecosane de Baggies van Keep Leaf ontdekte.

Aluminiumfolie

aluminiumfolieEr zijn perioden dat de meiden dagelijks cracottes meenemen naar school. En dat krijg ik van beiden dagelijks een prop aluminiumfolie terug. Want een cracotte blijft nu eenmaal niet lekker knapperig in een broodtrommel met brood en beleg. Dat is in een week dan best wat afval dat je weggooit, maar ik wist ook niet hoe ik ze de cracottes anders mee moest geven. Toen ik de Baggies van Keep Leaf zag bij Ecosane was ik dan ook benieuwd of de cracottes hier wel lekker vers in zouden blijven. Ze kon het me niet uit eigen ervaring vertellen, maar verwachtte van wel. Brood en fruit blijft ook lekker in dit handige boterhamzakje dus waarom een cracotte niet?

De test met de baggies

’s Ochtends tussen half 8 en 8 uur sta ik brood te smeren, Voor het ontbijt en voor mee naar school. Ik pakte een cracotte en deed die in een Baggie. En nu afwachten of de cracotte nog lekker vers was tussen de middag. Ik lunchte om 13 uur en de cracotte was heerlijk. Niet zacht, maar lekker knapperig. Net of je ‘m zo uit de verpakking haalt. De test was geslaagd!

img_20190110_074808_7Ook de meiden namen cracottes mee naar school. Anne wilde zelfs een boterham met hagelslag in een Baggie mee naar school. Want zei ze: ” het wordt altijd zo’n bende in mijn broodtrommel als alle hagelslag ook op mijn andere eten (boterhammen en plakjes komkommer, tomaatjes en druiven) komt. Dat smaakt niet lekker.” Zo gezegd, zo gedaan. het formaat van de Baggies is ook precies goed. Ze passen dubbel gevouwen in de broodtrommel erbij. Zo kan de cracotte ook niet breken. Ik ben enthousiast en de meiden ook. En zo’n Baggie ziet er ook nog eens super leuk uit.

Baggies

47162511_192818281666131_4880228174299922432_nDe Baggies van Keep Leaf zijn niet alleen handig en zien er leuk uit, maar ze zijn ook of vooral een duurzaam alternatief voor plastic zakjes en folie. Je kunt ze gebruiken voor brood, stukjes fruit en cracottes! De Baggies zijn gemaakt van katoen met een waterafstotende nylon binnenkant en sluiten erg goed met klittenband. Ook fijn is dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen zoals weekmakers en lood en zijn uiteraard BPA-vrij. Je kunt ze met de hand wassen, maar ze kunnen ook in de wasmachine en in de vaatwasser. Ideaal.

Ecosane

logoEcosane bestaat pas sinds oktober 2018 en heeft als doel het gebruik van plastic in het dagelijks leven te verminderen. Ze begon met het maken van bijenwasdoeken, die heel  handig zijn om kaas, brood, (afgesneden) groente en fruit in te bewaren. Ook kun je er schalen of kommetjes mee afdekken. Maar inmiddels heeft Ecosane nog veel meer leuke en duurzame producten zoals katoenen groente- en fruitzakjes, katoenen broodzakken en natuurlijk de Baggies! Maar ook bamboe rietjes, herbruikbare bamboe Ecoffee cups met gave dessins en bamboe wattenstaafjes. Ze heeft nog geen website, maar via haar Facebook pagina en Instagram pagina kun je haar producten bekijken, contact opnemen en bestellen.

Hoe duurzaam ben jij?

Lees ook: Herbruikbare reinigingsdoekjes van Lamazuna

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

 

12 gedachten over “Herbruikbare boterhamzakjes van Ecosane

  1. Hier krijgen ze een appel mee naar school in een trommeltje en eten in de middag thuis, toch is dit natuurlijk ideaal en zoveel beter dan plastic zakjes.

  2. wat een geweldig idee, mijn kinderen zijn allang het huis uit, maar dit is ook fijn als ik een bammetje mee wil nemen voor onderweg

  3. Ik neem gewoon altijd een broodtrommel mee naar mijn werk, waarbij ik dan inderdaad rekening hou met het beleg, omdat beleg zoals jam anders zo’n klef gedoetje wordt.

  4. Pingback: Flaske Bottle | Blogsbyingrid

  5. Pingback: Herbruikbare reinigingsdoekjes van Lamazuna | Blogsbyingrid

  6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Herbruikbare reinigingsdoekjes van LamazunaBlogsbyingrid

Geef een reactie