Goede voornemens: afvallen. Week 3

weight-loss-2036966_1920

Dit is al weer week 3 waarin we proberen de december kilo’s langzaam er af te krijgen. Want dat is een van mijn goede voornemens. In deze blog een overzichtje van een vrij gewone week waarin wel een etentje op de planning stond. 

Doel

Deze week ga ik proberen om dagelijks maximaal 1500 calorieën te eten. En ja dan let ik natuurlijk wel op wat ik eet. Ik wil graag gewoon kunnen ontbijten, lunchen en dineren zonder hongergevoel. En als het kan een toetje. Het minder eten gaat dus vooral in het snacken en snaaien zitten. Kan ik door een lichte maaltijd of het niet eten van een toetje nog wat calorieën eten, dan kan ik ’s avonds op de bank iets lekkers nemen.

Deze week

Het weekend blijft lastig. Omdat we de komende weken steeds drukker worden in ons bedrijf en we steeds minder met z’n viertjes zullen eten ’s avonds, besloten we op zaterdag iets leuks te doen met de meiden. We gingen naar MonkeyTown waar ze heerlijk speelden en aten ’s avonds McDonald’s. Zondag was een relax dagje thuis. Maandag was een drukke dag op het werk. We haalden de kinderen laat op van de BSO en in koken had ik eigenlijk geen zin meer. Ik at een Lahmacun, geen idee hoeveel calorieën daar in zitten. Dinsdag en woensdag hoefde ik alleen maar ’s morgens te werken. Ik haalde de kinderen lopend uit school op en met de fiets van een speelafspraakje en volleybaltraining (een beetje beweging dus). We aten lekker gezond california-roll-2186520_1920en ik kon makkelijk binnen de 1500 calorieën blijven. Donderdag ging ik uiteten met een vriendin. We aten lekkere tapas en sushi en uiteraard een dessert. Moet kunnen vind ik. Vrijdag was ik ’s ochtends thuis aan het werk en ‘ s middags lekker met de meiden. ‘ s Avonds aten we wortel stamppot met een gehakt bal (voor mij zonder jus). Dit was weer even een goede dag met niet te veel calorieën zo voor het weekend.

De weegschaal 

weight-2036971_1920Dit was eigenlijk best een goede week. Al is het met zo’n etentje natuurlijk  moeilijk om binnen de 1500 calorieën te blijven. Maar je kunt niet je alles ontzeggen toch? Al met al ben ik deze week bijna 1 kilo afgevallen. Dus vanaf begin dit jaar al 1,5 kilo. Daar ben ik al heel blij mee. Nu volhouden en doorzetten!

Komende week

Zoals eerder gezegd, komt er een drukke periode aan op ons werk, waardoor we heel veel zullen (over)werken en er geen tijd is voor de sportschool. Komende week is de laatste gewone werkweek. Daarna gaat onze winkel 7 dagen per week open en hebben we door de week elke dag koopavond. Hopelijk kan ik het ongezonde eten en snacken die periode weerstaan.

10 gedachten over “Goede voornemens: afvallen. Week 3

    • Nee valt eigenlijk heel erg mee. Als ik gewoon eet zonder te snoepen lukt dat makkelijk. Door het op te schrijven word je bewust van het aantal calorieën in producten. Dat helpt

  1. Wat goed bezig! Ik wil ook iets lichter. Normaal is het moeilijk aankomen bij mij maar afvallen maken. Alleen de laatste tijd is juist iets zwaarder geworden. Heel veel succes!
    https://dhini.nl

Geef een reactie