Zomervakantie al geboekt?

sea-1337565_1920

De afgelopen jaren boekten we in de kerstvakantie onze zomervakantie. We gaan graag naar een zonnige bestemming en onze voorkeur heeft een stacaravan op een leuke camping met mooi zwembad en leuke dingen om te ondernemen in de buurt. Uiteraard zitten we vast aan de schoolvakantie en om genoeg keuze te hebben, boeken we dus al ver van te voren. Ook dit jaar hebben we al weer geboekt.

Waar gaan we naar toe? De afgelopen jaren gingen we naar Italië en Frankrijk. Het lijkt me altijd nog eens leuk om naar Lago Maggiore te gaan. Maar mijn ervaring is dat de campings daar al heel snel vol zitten. Zo ook dit jaar. En toch wilde ik graag weer naar Italië.

Onze wensen

20180804_121554Wat willen we doen en welke faciliteiten moeten er zijn? Er moet uiteraard een leuk zwembad zijn, het liefst met glijbaan voor de kinderen. Verder hoeft het niet zo massaal te zijn en is een animatieteam wel leuk (onze meiden zijn gek op de kinderdisco). Ik vind het ook leuk als we naar het strand kunnen dus dat moet in de buurt zijn. Maar we houden er ook van om uitstapjes te maken naar lokale marktjes, leuke steden en dorpjes, haventjes of natuur in de buurt. Vorige jaren zijn we bijvoorbeeld naar een watervallenpark in de buurt van het Gardameer en een kloof met rivierbedding in Zuid-Frankrijk geweest. Wat leuk!

We kiezen meestal voor een stacaravan zodat we van alle gemakken zijn voorzien. Ik heb graag een eigen douche en toilet. Daarnaast moet er airco in zitten. Zowel in Frankrijk als in Italië was het erg warm de afgelopen jaren . Die airco had ik niet willen missen!

Geboekt!

venice-2085864_1920In de kerstvakantie begon ik vast eens rond te kijken. En weer zijn er campings bij die niet meer te boeken zijn in de schoolvakantie. Uiteindelijk hebben we een leuke camping gevonden aan het Gardameer. Waar we twee jaar geleden aan het zuiden van het Gardameer zaten, gaan we nu meer richting de oostkant in de buurt van Lasize. Leuke uitstapjes naar Verona en misschien wel Venetië. Mocht je nog tips hebben in deze regio dan hoor ik het natuurlijk graag.  Ik heb er nu al zin in!

Maar ik ben ook benieuwd waar jullie naar toe op vakantie gaan en of je al geboekt hebt?

4 gedachten over “Zomervakantie al geboekt?

  1. Pingback: Reisgids – Merian live – Gardameer | Blogsbyingrid

Geef een reactie