Goede voornemens: afvallen. Week 2

weight-loss-2036966_1920Zoals je kon lezen, is een van mijn goede voornemens om de kilootjes er af te krijgen, die er in december aanvlogen. Want het is echt waar: You should working on your summer body in the winter! In deze blog een overzichtje van week waarin we weer in het normale ritme kwamen. De kinderen weer naar school, wij weer aan het werk.

Moeilijke momenten

chocolate-bar-3322116_1920In het weekend  en ’s avonds vind ik het het moeilijkst om te lijnen. Overdag valt het wel mee, al willen we in het weekend nog wel eens voor de lunch iets lekker halen, denk aan kibbeling, Vietnamese loempia’s of we maken zelf uitsmijters of bakken baklever. Maar ’s avonds op de bank met Netflix op heb ik vaak zin in iets lekkers. Een zak M&M’s, chips een toastje met brie, een blokje kaas, plakje worst of Heksenkaas. Ik lust het allemaal. En juist daar kom ik van aan en dus om af te vallen, zal ik dit moeten minderen. Dat is de uitdaging om die kilootjes kwijt te raken. En je kunt wel zeggen, haal het dan niet in huis, maar na de kerstdagen en de kerstpakketten is er nog veel lekkers te vinden bij ons in huis.

Doel

Deze week ga ik proberen om dagelijks maximaal 1500 calorieën te eten. En ja dan let ik natuurlijk wel op wat ik eet. Ik wil graag gewoon kunnen ontbijten, lunchen en dineren zonder hongergevoel. Het minder eten gaat dus vooral in het snacken en snaaien zitten. Kan ik door een lichte maaltijd of het niet eten van een toetje nog wat calorieën eten dan kan ik ’s avonds op de bank iets lekkers nemen.

Deze week

popcorn-1085072_1920Het weekend verliep redelijk. Al hadden we zondagmiddag wel een filmmiddag met de meiden met popcorn en lekkere hapjes. Maar daar heb ik dan maar niet zo veel van gegeten. Maandag hadden we een nieuwjaarsbrunch op het werk. Met gezonde en minder gezonde (lees broodje kroket of frikandel) keuzes. Ik koos voor het ongezonde  maar lette de rest van de dag wel op dat ik niet snoepte en at een gezonde maaltijd s avonds. Dinsdag en woensdag hoefde ik alleen maar ’s morgens te werken. Ik haalde de kinderen lopend uit school op (een beetje beweging). We aten lekker gezond en ik kon makkelijk binnen de 1500 calorieën blijven. Ook donderdag en vrijdag waren goede dagen. Op donderdag werkte ik de hele dag, maar op vrijdag was ik lekker vrij. Met het weekend voor de deur probeerde ik deze dagen vooral niet te snoepen. We aten boerenkool met rookworst (maar voor mij zonder spekjes en jus) en groente, gebakken aardappeltjes en vlees.

De weegschaal

De start van het jaar verliep wat lijnen betreft nog wat moeizaam door onder andere mijn verjaardag (dus trakteren) en de nieuwjaarsbrunch. Ik ben iets meer dan een halve kilo afgevallen. Dus het begin is er! Nu volhouden.

Komende week

Zoals eerder gezegd, komt er een drukke periode aan op ons werk, waardoor we heel veel zullen (over)werken en er geen tijd is voor de sportschool. Mijn beweging probeer ik maar te pakken door de kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Het afvallen moet dus vooral komen van minder en gezonder eten. Komende week staat een etentje op de planning, maar verder niks bijzonders. Ik hoop volgende week een beter resultaat te kunnen laten zien.

Geef een reactie