Ravensburger Escape Puzzel Kids

Sinds de lockdowns puzzelen we graag. En waar ik eerder al eens escape room puzzels liet zien, heeft Ravensburger nu ook escape puzzels speciaal voor kinderen. Super leuk voor kinderen die wel houden van puzzelen en raadsels oplossen.

De escape puzzels hebben 368 stukjes en zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Hoe werkt een escape room puzzel?

Met de nieuwe Escape Puzzle Kids moet je, net als in een echte escape room, aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg naar buiten zien te vinden. Begin je aan jouw puzzel, dan lees je eerst een kort verhaaltje zodat je weet wat de opdracht is. Daarna maak je de puzzel. Als je de puzzel af hebt, ga je op zoek naar de zes raadsels, die naar zes getallen verwijzen. Let goed op. Je ziet dat sommige afbeeldingen op de doos anders zijn dan op de puzzel. En juist hier zitten de aanwijzingen verborgen. In totaal zijn er vijf verschillende escape puzzle kids. Wij kozen het amusementspark.

Lees ook: Ravensburger escape room puzzel

Kom je er niet uit? Geen probleem? Scan de QR-Code op de gebruiksaanwijzing waardoor je direct op de website van Ravensburger Support voor meer hulp en tips terecht komt. Weet je zeker dat je de oplossing hebt gevonden? Maak dan de envelop open, die in de verpakking zit. Hierin vind je het enige juiste antwoord.

Ravensburger Escape Puzzel Kids Amusement Park

Je begint met het lezen van het korte verhaaltje waar de puzzel over gaat. Je bent in het amusementspark. Jij en je vrienden hebben afgesproken voor een wedstrijdje voetbal in het stadspark. Jullie spelen een spannend potje voetbal maar na een prachtig schot vliegt de bal met een grote boog tot in het bos vlakbij. Op zoek naar de bal loop je in het bos. Als uit het niets duiken plotseling nevelslierten op en draaien rond jou. Je ziet niks meer en zoekt de weg terug. Eindelijk lost de mist op en als je tenslotte weer goed kunt zien, bevind je je in een oud amusementspark. Dat is waarschijnlijk het magische attractiepark, waarover je vader al eens verteld heeft.

Volgens een oude legende duikt het amusementspark onverwachts op de meest uiteenlopende plaatsen op. De attracties in dat geheimzinnige park komen tot leven. Volgens de legende moeten bezoekers het magische park voor het invallen van de duisternis weer verlaten, anders blijven ze daar altijd gevangen! De enige mogelijkheid om uit het park te ontsnappen, is de Park Express, die je via de treinrails naar de uitgang brengt. Maar, wat een pech! Helaas is er een probleem. Kun je de raadsels oplossen en het probleem verhelpen om op tijd de uitgang te bereiken?

De puzzel is echt super leuk om te maken. Je zit al snel dat sommige stukjes genummerd zijn, dat afbeeldingen afwijken van de de afbeelding op de doos en dat er (getallen) raadsels in verborgen zijn. Nadat de puzzel helemaal gemaakt is, moet je eerst alle raadsels oplossen. Daaruit volgt de uiteindelijke oplossing. En hoe je tot die oplossing komt, ga ik natuurlijk niet verklappen.

Doordat we al eerder escape room puzzels hebben gemaakt, wisten we een beetje wat we konden verwachten en hoe we de raadsels op moesten lossen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het voor kinderen best lastig vind. De puzzel maken is geen probleem, maar de raadsels snappen en oplossen zonder hulp, was erg moeilijk. De hints en hulp die we kregen na het scannen van de QR-code waren echt wel nodig. Wij hebben veel plezier gehad met het maken van deze puzzel en het oplossen van de raadsels.

blogsbyingrid - Ravensburger Escape Puzzel Kids Amusement Park

Lees ook: Ravensburger 3D puzzel

Waar te koop?

Ravensburger escape puzzels zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. De puzzels zijn al te koop vanaf € 12,99 en de puzzels zijn zowel online (bijvoorbeeld bij bol.com) als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.,

Lees ook:

Ravensburger puzzel ‘Cities of the World’

Ravensburger Villainous Disney Puzzels

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.


3 gedachten over “Ravensburger Escape Puzzel Kids

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Ravensburger Pokémon DoolhofBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Ravensburger | Filmklassiekers als bordspelBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Sinterklaas bloghop 2022Blogsbyingrid

Geef een reactie