Ravensburger | Filmklassiekers als bordspel

Wij spelen graag spelletjes met de meiden. Deze keer in de blog een aantal nieuwe spellen van Ravensburger gebaseerd op filmklassiekers. En dan wel films uit ‘onze’ tijd. Denk daarbij aan Jurassic Park en Back to the Future. Deze films keken wij als kind. Onze meiden hebben van Jurassic Park nog wel gehoord, maar Back to the Future is toch echt te oud. Maar dan wel weer erg leuk dat hier bordspellen van zijn gemaakt. Die moesten natuurlijk gespeeld worden.

Filmklassiekers als bordspel

Als je een echte spelletjesliefhebber bent en je filmklassiekers kent, dan zijn de nieuwste Engelstalige Ravensburger spellen een echte aanrader. Er zijn vier versies. Met ‘Back to the Future’ maak je een joyride door de tijd waarbij de toekomst in jouw handen ligt. Of beleef hét avontuur van je leven op het eiland Isla Nublar met het strategische spel ‘Jurassic Park’. Of neem het op tegen schurken en helden uit het hele universum in het Marvel Villainous bordspel. En tenslotte is er ook nog ‘Horrified’, het spel waarbij jouw team van helden het moet opnemen tegen de beroemdste monsters ter wereld. De spellen zijn te spelen vanaf ongeveer 10 jaar. Alleen Marvel Villanious wordt geadviseerd vanaf 12 jaar te spelen. Wij kozen voor Jurassic Park en Back to the future.

Lees ook: Ravensburger Escape Puzzel Kids

Bordspel Back to the future

Als je de film(s) van Back to the future gezien hebt, herken je de hoofdpersonen. Biff heeft de Delorean gestolen en heeft een joyride door de tijd gemaakt. Er is van alles misgegaan. Belangrijke gebeurtenissen in het verleden zijn verstoord en voorwerpen zijn op de verkeerde plek in de verkeerde tijd achtergelaten. Werk samen om belangrijke gebeurtenissen uit de Back to the Future film trilogie compleet te maken en de verloren voorwerpen te zoeken en terug te brengen naar de juiste plek en tijd. De spelers winnen als zij alle voorwerpen naar de juiste locatie in het juiste jaar terugbrengen.

Bordspel Jurassic Park

Ook bij dit bordspel geldt: heb je de film gezien, dan herken je de personages. De eerste bezoekers zijn aangekomen in Jurassic Park om de wonderbaarlijke dinosaurussen als eerste te zien. Maar onheil heeft Isla Nublar getroffen. De stroom is uitgevallen en de prehistorische wezens zijn op jacht.

Eén speler jaagt met zijn dinosaurussen door de jungle om mensen aan te vallen. De andere spelers besturen een team van personages uit de film en werken eraan om het park weer online te krijgen en te ontsnappen naar het helikopterplatform voordat het te laat is. Wanneer een menselijk personage door de dinosauriërs wordt uitgeschakeld, komt die menselijke speler onmiddellijk terug in het spel met een nieuw menselijk personage. Als de menselijke spelers een bepaald aantal menselijke karakters in veiligheid kunnen brengen, winnen de mensen. Maar als de dinosaurus-speler drie menselijke personages kan uitschakelen, winnen de dinosauriërs.

De spellen zijn erg leuk om te spelen, zeker als je de films gezien hebt en daardoor een heleboel herkent. Hou er wel rekening mee dat de spellen in het Engels zijn. Dat betekent dat, net als de handleiding, ook alle teksten op de kaarten in het spel in het Engels zijn. Daarom kan het voor de kinderen soms lastig zijn. Maar hoe vaker ze het spelen, hoe meer ze herkennen en hoe makkelijker het wordt. Overigens kun je de Nederlandse spelregels downloaden via www.ravensburger.nl

Lees ook: Ravensburger Pokémon Doolhof

Waar te koop?

Deze spellen zijn zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Adviesverkoopprijzen:
–    Back to the Future: circa € 28,99
–    Jurassic Park ‘danger‘: circa € 43,99
–    Marvel Villanious: circa € 46,99
–    Horrified: circa € 37,99

Kijk bijvoorbeeld op bol.com

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.


1 gedachte op “Ravensburger | Filmklassiekers als bordspel

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Time Travelers – Rennen voor je levenBlogsbyingrid

Geef een reactie