Lezen: Drakenstorm – De drakenleerling

De kaft van dit boek is alleen al super mooi. Met een mooie illustratie van een draak in spannende kleuren. Dat maakte ons al nieuwsgierig naar dit boek. En ook van de tekst op de achterzijde van het boek werden we nieuwsgierig:

Tom hapte naar adem. Een echte draak! Het was een draak! Hij wilde eigenlijk hard wegrennen. In plaats daarvan stak hij langzaam zijn hand uit en raakte voorzichtig de snuit van de draak aan. Tom ontdekt dat hij een Drakenziener is. Hij leert zijn eigen draak op te roepen, te verzorgen en hij leert drakenracen. Maar draken zijn verboden… Dus moet het in het diepste geheim gebeuren. Tom moet alles achterlaten: zijn huis, zijn ouders – alles om Drakenziener te worden. Kan hij dat wel?

Drakenstorm – De drakenleerling

De drakenleerling is een spannend avontuur voor lezers vanaf acht jaar en perfect voor jonge fans van De Grijze Jager. het boek gaat over Tom. Zijn vader is Smid en maakt onder andere zwaarden voor de koninklijke garde. Als kapitein Hork met twee soldaten nieuwe drakenzwaarden komt ophalen, gebeurt er niets vreemds. Vlak daarna wordt Tom door een van de soldaten, Malik, uitgenodigd om opgeleid te worden tot klerk op het internaat. En Malik weet wat Tom heeft gezien de vorige dag. Tom gaat met Malik mee en dan laat Malik Tom een echte draak zien en begint het avontuur pas echt.

Blogsbyingrid Drakenstorm - De drakenleerling

Het boek is erg leuk en spannend om te lezen en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Het boek heeft mooie zwart wit illustraties, is spannend en gaat over herkenbare onderwerpen als geheimen en vriendschap. Het verhaal speelt zich af in een magische wereld zoals wij die niet kennen, met een machtige koning en echte draken.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost normaal € 13,99 maar nu tijdelijk € 10 (prijsactie geldig tot 27-12-2021) en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bookspot. ISBN: 9789025882105

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

Miljonairskind | Het verborgen eiland

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

500 appjes die ik niet wil lezen

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: Drakenstorm – De drakenleerling

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Drakenstorm | De verboden grotBlogsbyingrid

Geef een reactie