Uitkijktoren Weusthag

20180520_135246.jpgVlakbij ons, in Hengelo, staat sinds de zomer 2016 een uitkijktoren. We zijn er al vaker langsgekomen, maar hebben nog nooit de tijd genomen een even te stoppen. De toren is 20 meter hoog en vrij toegankelijk. Je kunt deze beklimmen en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht. Op deze zonnige dag besloten wij een stukje te gaan fietsen en de uitkijktoren te beklimmen.

Het is voor ons maar een klein stukje fietsen, zo’n 10 minuten. Je kunt helemaal tot aan de uitkijktoren komen met de fiets. En daar gingen we met de wenteltrap naar boven. Anne vond het te eng en heeft wat last van hoogtevrees, dus die wilde niet verder en ging terug naar beneden. Samen met papa wachtte ze op Emma en mij.

Het is best wel hoog. Via de wenteltrap loopt je naar boven. Onderweg is een paar keer een plateau en kun je naar buiten kijken. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht. Maar het is hoger dan je denkt. Anne en papa waren maar kleine poppetjes gezien van boven. Aan de ene kant zie je de snelweg, maar aan de andere kant kijk je uit over kleigaten. De uitkijktoren staat in het Weusthag: het groene centrum van Hengelo.

Als je bij de parkeerplaats de straat oversteekt, kun je het voetpad op om naar de kleigaten te gaan. Wat een mooi stukje natuur ligt er dan eigenlijk zo vlakbij huis. Water, groen, ganzen met jonkies en een brug over het water. We hebben genoten.

De uitkijktoren ligt aan de Torenlaan in Hengelo. Vanaf de parkeerplaats kun je er naar toe lopen.

7 gedachten over “Uitkijktoren Weusthag

  1. Pingback: Groot Twentsch Maisdoolhof en Twentsche bloemenpluktuin | Blogsbyingrid

Geef een reactie