Teatox: 15 dagen Fresh Detox

20180427_085006De zomer komt er aan en zoals vele anderen zou ik ook wel een paar kilootjes eraf willen. En wat een geluk, ik mocht het het Fresh Teatox 15 dagen pakket van Detoxshop testen. Deze teatox kuur van 15 dagen bestaat uit een ochtend en een avond thee. De thee motiveert je om gezonder te leven en helpt je bij het afvallen. Ideaal of utopie? Lees mee met mijn ervaringen.

Wat is teatox en hoe werkt het

De teatox is speciaal ontwikkeld om je lichaam te reinigen en om vetverbranding te stimuleren. In de ochtend krijgt je lichaam een energieboost zodat alle processen sneller opgang komen. Dit stimuleert je stofwisseling en inwendige detox, wat resulteert in een betere vetverbranding. In de nacht wordt dit proces nog meer gestimuleerd door de avond thee. En niet onbelangrijk: De teatox bevat enkel de meest krachtige en natuurlijke ingrediënten voor je lichaam.

Detoxshop heeft een aantal tips voor je als je doel is om af te vallen tijdens de kuur:

  • Probeer extra groente en fruit te eten tijdens het volgen van de kuur
  • Ga naar de sportschool. Dit stimuleert de bloedsomloop en de stofwisseling, waardoor de thee nog beter gaat werken
  • Drink de Teatox Morning een half uur tot uur voor je ontbijt. Hierdoor hebben de ingrediënten de ruimte om hun werk te doen
  • Eet na de Teatox Evening niets meer. Hierdoor kan de thee ’s nachts goed zijn werking doen en zal je fitter opstaan in de ochtend

Mijn voornemen was om naast de kuur te letten op wat ik eet en calorieën te tellen (max. 1.500 per dag) en 1 a 2 keer in de week te gaan sporten.

Week 1

20180502_081421Na een drukke werkdag en daarna een dag die afgesloten werd met een etentje, leek de dag daarna me een goede dag om te starten met de teatox. De kinderen hadden meivakantie dus‘s ochtends alle tijd voor een kopje teatox voor het ontbijt. De ochtend thee is zo gezet en is een groene thee. Ik drink normaal al bijna de hele dag groene thee, dus deze vond ik erg lekker. De eerste dag had ik toch wel wat last van een hongergevoel, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik pas net begonnen was en mijn lichaam moest wennen.

 

junk-food-1717588_1920De tweede dag ging het al beter. We gingen alleen ‘s avonds naar de McDonalds, want dat hadden we de kinderen beloofd. Ik at een Mc Chicken en een salade en probeerde zo toch niet te veel calorieën te eten. ‘s Avonds ging ik naar de sportschool voor een groepsles XCO.

 

De derde dag kwam ik prima door maar de vierde dag was weer een uitdaging. We gingen met de kinderen naar een optreden van K3, een leuk dagje uit dus. Nu moest ik natuurlijk weer extra goed letten op wat ik at.

De rest van de eerste week ging het redelijk. De thee is goed te drinken en ik had geen last van bijwerkingen. Wel was het door het mooie weer en het lekkere eten (barbecue aan, stokbroodje erbij. Dat zijn te veel calorieën eindelijk) moeilijk om me aan de 1.500 calorieën te houden. Het was dus ook een stuk bewustwording deze week.

Week 2

De tweede week verliep wat beter. Ik kon me beter aan het aantal calorieën houden. Doordat de meivakantie voorbij was, kwamen we weer in het normale ritme zonder uitstapjes en etentjes en dan is het makkelijker om goed op te letten wat je binnen krijgt. Ook ging ik twee keer sporten.

29740852_361102911062858_5498332521483468800_nDeze week hadden de kinderen ook nog eens de ‘gezonde week’ op school en werd gevraagd zo min mogelijk met de auto naar school te komen. Nu lopen wij al regelmatig naar school, maar met name wanneer ik moet werken en veel spullen mee neem, pak ik toch makkelijk de auto. Deze week toch een keer de fiets gepakt en lopend naar school. Dat helpt ook met bewegen en afvallen!

 

 

Resultaat

Na 15 dagen teatox kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben. Voor mij was het vooral een stukje bewustwording van wat je allemaal binnenkrijgt aan calorieën op een dag. En de thee ondersteunt je bij het afvallen. In de ochtend maak je meteen een bewuste keuze om je dag gezond te beginnen.

Wat ik zeker zo belangrijk vind, is dat ik geen last had van vervelende bijwerkingen. Ik hoorde wel eens over afslankthees die vochtafdrijvend zijn en waarvan je diaree krijgt. Dat is geen gezonde manier van afvallen. Ik heb geen enkele last van bijwerkingen gehad.

scale-403585_1920Heel fijn is dat ik de thee ook nog eens super lekker vond. In de 15 dagen van de teatox kuur, ben ik bijna 2 kilo afgevallen. Een mooi resultaat dus. Nu vasthouden dit resultaat en het gezonde eten blijven volhouden.

 

 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

11 gedachten over “Teatox: 15 dagen Fresh Detox

  1. Pingback: Goede voornemens 2018: Hoe staat het ermee? | Blogsbyingrid

Geef een reactie