Vaderdag tag

20180603_105708Binnenkort is het Vaderdag op de blog van Mar-joya vond ik de Vaderdag TAG. Voor de liefste vader, een speciaal vragenlijstje, eigenlijk meer over vader en Vaderdag.  Met als insteek mamabloggers die vertellen vanuit hun perspectief.

  1. Vaderdag onzin of vieren?

Allebei. Eigenlijk vind ik het best wel commerciële onzin. Mijn eigen ouders hebben ook zoiets van: je hoeft ons niks te kopen en je hoeft ook niet perse langs te komen, Nu speelt ook mee dat ze 200 km verderop wonen.

Maar natuurlijk met twee kleine kinderen is het vieren van Vaderdag (en Moederdag) erg leuk. Ze knutselen wat moois op school en de voorpret en het bewaren van het geheim (wat heb ik gemaakt en waar ligt het verstopt) is al een feest op zich.

  1. Geef je je eigen vader ook iets en is het verplichte visite of vrijwillige gezelligheid?

dad-2139511_1920Zoals gezegd wonen ze niet in de buurt. Met Vaderdag zijn we meestal thuis dus zie ik mijn eigen vader niet. En krijgt hij dus ook geen cadeautje. Als zij toevallig dat weekend bij ons zijn en ik heb wat leuks gezien, dan krijgt hij wel een cadeautje maar ik ga er niet speciaal voor op zoek.

  1. Laat jij je kinderen iets maken of geven aan opa?

Nee in principe niet. Het Vaderdag en geen opa-dag.

  1. Geef jij zelf iets aan je man voor Vaderdag?

Nee meestal niet. Al zijn de meiden nu zo groot dat ze graag een cadeautje gaan kopen voor papa. Maar dan is het meestal iets simpels zoals Douchegel en Deo.

  1. Zo ja: Wat vond/vind jij het leukste cadeau om aan je man te geven met Vaderdag?

Voor Vaderdag dus geen hele spectaculaire dingen.

  1. Wat is het leukste cadeau dat je man van je kinderen kreeg?

Elke knutsel die ze gemaakt hebben voor Vaderdag is superleuk.

  1. Hoe breng jij (met je gezin) vaderdag het liefst door?

continental-1140878_1920Samen. Meestal komen de dametjes bij ons in bed en worden de cadeautjes gegeven. Daarna gaan we naar beneden om de tafel te dekken en een lekker ontbijtje te maken. Papa mag dan nog even blijven liggen. En zodra alles klaar is, wordt papa geroepen en gaan we gezellig samen ontbijten. De rest van de dag is meestal als een gewone zondag. We blijven gezellig thuis, gaan naar opa en oma of gaan iets leuks doen samen.

  1. Wat is jouw nummer 1 vaderdag DIY knutseltip voor de liefste vader?

Zelf heb ik eigenlijk nooit wat geknutseld met de meiden voor papa. Dit omdat ze bij de kinderopvang en later op school altijd iets moois maakten. Afgelopen jaar had Emma een mooi brillendoosje geknutseld en Anne een mooi kunstwerk : papa met jou zit het altijd snor. Ik ben benieuwd wat ze dit jaar gemaakt hebben.

  1. Wat maakt jouw man de liefste vader van de hele wereld?

Dat hij er altijd voor ze is en dat ze met alles bij hem terecht kunnen. En verder omdat ze lekker gek en wild met hem kunnen doen. Lekker stoeien, grapjes maken en moppen vertellen. Heerlijk om hem en de meiden dan te zien genieten. Maar ook samen er op uit gaan, hand in hand lopen en een goed gesprek hebben.

Dan wens ik iedereen een hele fijne Vaderdag met mooie (zelfgemaakte) cadeaus en vooral veel plezier samen.
Ik tag: Sandra van Mamaplaneet

1 gedachte op “Vaderdag tag

  1. Net als jij vind ik het ook een combinatie van commercieel en leuk. Mijn man wist alleen niets te verzinnen, en de kinderen zijn wat ouder, dus ik vraag me af of het nog wat gaat worden….

Geef een reactie