Zelf slush puppy maken

slush puppy

Leuk voor in de zomer of met een kinderfeestje. Maar ook gewoon leuk op een regenachtige dag in het weekend. Onze meiden zijn dol op slushys. Vaak op vakantie of in een pretpark willen ze graag een slush puppy. De verschillende kleuren en smaken zijn natuurlijk geweldig. Dat kunnen wij thuis ook! Gewoon met ijsblokjes, kleurstoffen en ranja.

Wat heb je nodig? Wij gebruikten ijsblokjes, ranja, kleurstoffen en een blender. IJsblokjes had ik van te voren al gemaakt. En kleurstoffen hebben we vaak wel in huis, want die gebruiken we ook voor bijvoorbeeld cupcakes. En ranja hebben we ook altijd in huis. Dus we konden aan de slag. We deden ijsblokjes in de blender met een beetje kleurstof en ranja voor de smaak. En een beetje water. En dan blenden maar. Dat duurt even. Misschien kun je de ijsblokjes beter eerst een beetje laten smelten.

Wij begonnen met geel. Daar maakten we de onderste laag mee. Daarna de blender schoonmaken en hetzelfde opnieuw doen maar dan met blauwe kleurstof. Die twee samen in een glas zag er al erg leuk uit. Een beetje magisch ook. Het geel werd al gauw groen. Een heksendrankje leek het wel. Ook leuk voor Halloween. Maar Emma wilde ook heel graag roze erbij. Dus weer de blender schoonmaken en nu roze kleurstof en rode ranja erbij.

Met de kleurstof merkte je wel dat de blauwe kleurstof echt overheerst. Het roze werd al gauw wat donkerder richting paars. De volgende keer dus iets minder blauwe kleurstof. En we willen ook een keer met roze en gele kleurstof doen. Dat lijkt ons ook erg mooi. Maar voor nu was dit een mooie eerste keer een eigen slush puppy gemaakt. De meiden vonden het leuk en erg lekker. Hou wel rekening met een gekleurde tong van de kleurstof!

Geef een reactie